Oud BMW-baas koopt Streetscooter

Streetscooter wordt overgenomen door het Luxemburgse Odin Automotive. Dat bedrijf is pas een paar weken geleden opgericht en wordt geleid door Stefan Krause, voormalig financieel directeur van BMW en van de Deutsche Bank. De fabrikant van elektrische bestelautootjes is nu nog eigendom van Deutsche Post

Deutsche Post blijft Streetscooter zelf bouwen

Dat meldt het Duitse tijdschrift Die Welt op basis van een melding bij de karteldienst Bundeskartellamt. Odin Automotive wil volgens die melding alle aandelen Streetscooter overnemen. Krause is verstrengeld met de EV-wereld met kortstondige banen bij Fisker, Faraday Future en Canoo, de nieuwe opdrachtgever van VDL Nedcar. Momenteel is hij CEO van de Canadese batterijfabrikant Rock Tech Lithium. Zijn belangstelling voor Streetscooter was al eerder bekend.

Koper

Deutsche Post zoekt al geruime tijd een koper voor de verlieslatende dochter hoewel het postbedrijf er wel meer voertuigen laat bouwen dan oorspronkelijk de bedoeling was. Eerder werd gemeld dat er ook belangstelling was van de Nederlandse investeerder ND Group die eigenaar is van Next e-Go Mobile. In ons land wordt de Streetscooter onder meer gebruikt door DHL, een dochterbedrijf van Deutsche Post, en door Hello Fresh.

Lees ook:
Productie StreetScooter gaat veel langer door

Oud BMW-baas koopt Streetscooter - Automobielmanagement.nl

Oud BMW-baas koopt Streetscooter

Streetscooter wordt overgenomen door het Luxemburgse Odin Automotive. Dat bedrijf is pas een paar weken geleden opgericht en wordt geleid door Stefan Krause, voormalig financieel directeur van BMW en van de Deutsche Bank. De fabrikant van elektrische bestelautootjes is nu nog eigendom van Deutsche Post

Deutsche Post blijft Streetscooter zelf bouwen

Dat meldt het Duitse tijdschrift Die Welt op basis van een melding bij de karteldienst Bundeskartellamt. Odin Automotive wil volgens die melding alle aandelen Streetscooter overnemen. Krause is verstrengeld met de EV-wereld met kortstondige banen bij Fisker, Faraday Future en Canoo, de nieuwe opdrachtgever van VDL Nedcar. Momenteel is hij CEO van de Canadese batterijfabrikant Rock Tech Lithium. Zijn belangstelling voor Streetscooter was al eerder bekend.

Koper

Deutsche Post zoekt al geruime tijd een koper voor de verlieslatende dochter hoewel het postbedrijf er wel meer voertuigen laat bouwen dan oorspronkelijk de bedoeling was. Eerder werd gemeld dat er ook belangstelling was van de Nederlandse investeerder ND Group die eigenaar is van Next e-Go Mobile. In ons land wordt de Streetscooter onder meer gebruikt door DHL, een dochterbedrijf van Deutsche Post, en door Hello Fresh.

Lees ook:
Productie StreetScooter gaat veel langer door