Dat meldt het Duitse tijdschrift Die Welt op basis van een melding bij de karteldienst Bundeskartellamt. Odin Automotive wil volgens die melding alle aandelen Streetscooter overnemen. Krause is verstrengeld met de EV-wereld met kortstondige banen bij Fisker, Faraday Future en Canoo, de nieuwe opdrachtgever van VDL Nedcar. Momenteel is hij CEO van de Canadese batterijfabrikant Rock Tech Lithium. Zijn belangstelling voor Streetscooter was al eerder bekend.

Koper

Deutsche Post zoekt al geruime tijd een koper voor de verlieslatende dochter hoewel het postbedrijf er wel meer voertuigen laat bouwen dan oorspronkelijk de bedoeling was. Eerder werd gemeld dat er ook belangstelling was van de Nederlandse investeerder ND Group die eigenaar is van Next e-Go Mobile. In ons land wordt de Streetscooter onder meer gebruikt door DHL, een dochterbedrijf van Deutsche Post, en door Hello Fresh.

Lees ook:
Productie StreetScooter gaat veel langer door

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding