Skoda zet productie mogelijk tot eind dit jaar stil

Skoda moet de productie vanaf 18 oktober tot het eind van dit jaar in belangrijke mate terugdraaien of zelfs helemaal stopzetten. “Zelfs Skoda kan niet ontsnappen aan het wereldwijde tekort aan chips,’’ aldus een woordvoerder. De ingreep is tot nu toe de meest ingrijpende in de hele Oost-Europese auto-industrie.

Skoda heeft al tienduizenden auto’s klaar staan waar alleen nog bepaalde chips ingebouwd moeten worden. De dochter van de VW Groep wil zich concentreren op het afbouwen van die auto’s. Sommige klanten zitten al maanden te wachten op de door hen bestelde nieuwe auto. Skoda verwacht daarbij dat de wereldwijde leverproblemen pas in de tweede helft van 2022 wat zullen verbeteren.

Grote gevolgen

De productiestop heeft grote gevolgen voor de totale auto-industrie in de Tsjechische Republiek waar ‘thuismerk’ Skoda verreweg de grootste producent is. De Tsjechische auto-industrie associatie verwacht nu dat de productie dit jaar uitkomt op hooguit 1,15 miljoen stuks, dat is dan 150.000 minder dan de eerdere prognose.

Lees ook:
Vliegende start voor de ENYAQ

Skoda zet productie mogelijk tot eind dit jaar stil - Automobielmanagement.nl

Skoda zet productie mogelijk tot eind dit jaar stil

Skoda moet de productie vanaf 18 oktober tot het eind van dit jaar in belangrijke mate terugdraaien of zelfs helemaal stopzetten. “Zelfs Skoda kan niet ontsnappen aan het wereldwijde tekort aan chips,’’ aldus een woordvoerder. De ingreep is tot nu toe de meest ingrijpende in de hele Oost-Europese auto-industrie.

Skoda heeft al tienduizenden auto’s klaar staan waar alleen nog bepaalde chips ingebouwd moeten worden. De dochter van de VW Groep wil zich concentreren op het afbouwen van die auto’s. Sommige klanten zitten al maanden te wachten op de door hen bestelde nieuwe auto. Skoda verwacht daarbij dat de wereldwijde leverproblemen pas in de tweede helft van 2022 wat zullen verbeteren.

Grote gevolgen

De productiestop heeft grote gevolgen voor de totale auto-industrie in de Tsjechische Republiek waar ‘thuismerk’ Skoda verreweg de grootste producent is. De Tsjechische auto-industrie associatie verwacht nu dat de productie dit jaar uitkomt op hooguit 1,15 miljoen stuks, dat is dan 150.000 minder dan de eerdere prognose.

Lees ook:
Vliegende start voor de ENYAQ