Skoda heeft al tienduizenden auto’s klaar staan waar alleen nog bepaalde chips ingebouwd moeten worden. De dochter van de VW Groep wil zich concentreren op het afbouwen van die auto’s. Sommige klanten zitten al maanden te wachten op de door hen bestelde nieuwe auto. Skoda verwacht daarbij dat de wereldwijde leverproblemen pas in de tweede helft van 2022 wat zullen verbeteren.

Grote gevolgen

De productiestop heeft grote gevolgen voor de totale auto-industrie in de Tsjechische Republiek waar ‘thuismerk’ Skoda verreweg de grootste producent is. De Tsjechische auto-industrie associatie verwacht nu dat de productie dit jaar uitkomt op hooguit 1,15 miljoen stuks, dat is dan 150.000 minder dan de eerdere prognose.

Lees ook:
Vliegende start voor de ENYAQ

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding