Volvo gestart met bouw elektrische C40 in Gent

Volvo Cars is in haar fabriek in Gent begonnen met de bouw van de vol-elektrische C40 Recharge. De capaciteit voor EV’s in de Belgische fabriek wordt opgevoerd tot 135.000 auto’s per jaar. Volgend jaar moet de helft van de productie daar bestaan uit BEV’s. In Gent is daarvoor ook een batterij-assemblage fabriek geopend.

‘De fabriek in Gent, één van de grootste van de onderneming, is een wegbereider bij Volvo Cars’ naar volledige elektrificering. Daar wordt ook de XC40 recharge, de vol-elektrische versie van de compacte SUV, gebouwd,’ stelt het bedrijf.

Geely

“De C40 Recharge is een auto die onze toekomst vertegenwoordigt,’’ zegt Javier Varela die verantwoordelijk is voor de industriële operaties en kwaliteit bij Volvo Cars. Onze fabriek in Gent zal tot in lengte van jaren een belangrijk onderdeel vormen van ons wereldwijde industriële netwerk.’’ Over verdere plannen om ook andere merken van moederbedrijf Geely, met name Lynk & Co, in Gent te bouwen is in dit stadium verder nog niets meegedeeld.

Lees ook:
Volvo noemt vraag naar auto’s ‘erg robuust’

Volvo gestart met bouw elektrische C40 in Gent - Automobielmanagement.nl

Volvo gestart met bouw elektrische C40 in Gent

Volvo Cars is in haar fabriek in Gent begonnen met de bouw van de vol-elektrische C40 Recharge. De capaciteit voor EV’s in de Belgische fabriek wordt opgevoerd tot 135.000 auto’s per jaar. Volgend jaar moet de helft van de productie daar bestaan uit BEV’s. In Gent is daarvoor ook een batterij-assemblage fabriek geopend.

‘De fabriek in Gent, één van de grootste van de onderneming, is een wegbereider bij Volvo Cars’ naar volledige elektrificering. Daar wordt ook de XC40 recharge, de vol-elektrische versie van de compacte SUV, gebouwd,’ stelt het bedrijf.

Geely

“De C40 Recharge is een auto die onze toekomst vertegenwoordigt,’’ zegt Javier Varela die verantwoordelijk is voor de industriële operaties en kwaliteit bij Volvo Cars. Onze fabriek in Gent zal tot in lengte van jaren een belangrijk onderdeel vormen van ons wereldwijde industriële netwerk.’’ Over verdere plannen om ook andere merken van moederbedrijf Geely, met name Lynk & Co, in Gent te bouwen is in dit stadium verder nog niets meegedeeld.

Lees ook:
Volvo noemt vraag naar auto’s ‘erg robuust’