Hyundai investeert 1,1 miljard dollar in productie waterstofcellen

Hyundai Mobis gaat twee nieuwe fabrieken voor waterstofcellen bouwen in Zuid-Korea. De onderdelen- en dienstendochter van Hyundai en Kia zal 1,1 miljard dollar in de projecten investeren. De fabrieken krijgen een capaciteit van 100.000 waterstofcellen per jaar. De meeste daarvan zijn bestemd voor auto’s van de ‘moedermerken’ maar Hyundai Mobis hoopt het afzetgebied ook uit te breiden naar bouwmachines en logistiek materieel.

Hyundai Mobis is één van de grootste automotive toeleveranciers met het Europese hoofdkwartier in het Belgische Beringen en een technologiecentrum in Frankfurt am Main. Het bedrijf zette in 2018 als eerste een compleet productiesysteem voor waterstofcellen op. Die fabriek heeft een capaciteit van 23.000 systemen per jaar. Met de twee nieuwe fabrieken wordt de Zuid-Koreaanse onderneming naar eigen zeggen de grootste speler op dit gebied. Hyundai Mobis verwacht ‘nog meer momentum te winnen in de wereldwijde race naar waterstof mobiliteit.’

Marktleider

“Ondanks de onzekerheden, waaronder corona, hebben we besloten om deze grootschalige investering te doen om onze marktleidende concurrentiepositie in de wereldwijde waterstofcel industrie veilig te stellen. We blijven meer investeren in faciliteiten en onze R&D-capaciteit versterken voor de ontwikkeling van de waterstof industrie,’’ aldus bestuursvoorzitter Sung Hwan Cho.

Lees ook:
Hyundai komt met zelfrijdende robotaxi

Hyundai investeert 1,1 miljard dollar in productie waterstofcellen - Automobielmanagement.nl

Hyundai investeert 1,1 miljard dollar in productie waterstofcellen

Hyundai Mobis gaat twee nieuwe fabrieken voor waterstofcellen bouwen in Zuid-Korea. De onderdelen- en dienstendochter van Hyundai en Kia zal 1,1 miljard dollar in de projecten investeren. De fabrieken krijgen een capaciteit van 100.000 waterstofcellen per jaar. De meeste daarvan zijn bestemd voor auto’s van de ‘moedermerken’ maar Hyundai Mobis hoopt het afzetgebied ook uit te breiden naar bouwmachines en logistiek materieel.

Hyundai Mobis is één van de grootste automotive toeleveranciers met het Europese hoofdkwartier in het Belgische Beringen en een technologiecentrum in Frankfurt am Main. Het bedrijf zette in 2018 als eerste een compleet productiesysteem voor waterstofcellen op. Die fabriek heeft een capaciteit van 23.000 systemen per jaar. Met de twee nieuwe fabrieken wordt de Zuid-Koreaanse onderneming naar eigen zeggen de grootste speler op dit gebied. Hyundai Mobis verwacht ‘nog meer momentum te winnen in de wereldwijde race naar waterstof mobiliteit.’

Marktleider

“Ondanks de onzekerheden, waaronder corona, hebben we besloten om deze grootschalige investering te doen om onze marktleidende concurrentiepositie in de wereldwijde waterstofcel industrie veilig te stellen. We blijven meer investeren in faciliteiten en onze R&D-capaciteit versterken voor de ontwikkeling van de waterstof industrie,’’ aldus bestuursvoorzitter Sung Hwan Cho.

Lees ook:
Hyundai komt met zelfrijdende robotaxi