Hyundai Mobis is één van de grootste automotive toeleveranciers met het Europese hoofdkwartier in het Belgische Beringen en een technologiecentrum in Frankfurt am Main. Het bedrijf zette in 2018 als eerste een compleet productiesysteem voor waterstofcellen op. Die fabriek heeft een capaciteit van 23.000 systemen per jaar. Met de twee nieuwe fabrieken wordt de Zuid-Koreaanse onderneming naar eigen zeggen de grootste speler op dit gebied. Hyundai Mobis verwacht ‘nog meer momentum te winnen in de wereldwijde race naar waterstof mobiliteit.’

Marktleider

“Ondanks de onzekerheden, waaronder corona, hebben we besloten om deze grootschalige investering te doen om onze marktleidende concurrentiepositie in de wereldwijde waterstofcel industrie veilig te stellen. We blijven meer investeren in faciliteiten en onze R&D-capaciteit versterken voor de ontwikkeling van de waterstof industrie,’’ aldus bestuursvoorzitter Sung Hwan Cho.

Lees ook:
Hyundai komt met zelfrijdende robotaxi

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding