VW Groep zou 30.000 banen moeten schrappen

Het Volkswagen-concern kampt, vergeleken met de concurrentie, met veel te hoge kosten. Dat brengt de toekomst van de onderneming in gevaar. Om de problemen het hoofd te bieden, zouden zeker 30.000 banen moeten verdwijnen.

Topman Diess wil met donderspeech VW wakker schudden

Die harde boodschap heeft topman Herbert Diess volgens het Duitse Handelsblatt laten horen tijdens een vergadering van de Raad van Toezicht eind vorige maand. “De bijeenkomst werkte zich rustig door de agenda. Toen nam bestuursvoorzitter Herbert Diess het woord. Een paar minuten later brandde de lucht,’’ stelt de doorgaans goed ingelichte Duitse krant. Diess wees op zijn eigen ervaring als voormalig manager van BMW in Groot-Brittannië: “Het management kwam niet in actie terwijl de vakbonden vernieuwingen blokkeerden met als gevolg dat de vestiging Birmingham van de auto-landkaart is verdwenen.’’

Niet bespreekbaar

De machtige vakorganisatie IG Metall heeft direct gereageerd: “Het afbouwen van 30.000 arbeidsplaatsen is uiteraard niet bespreekbaar. Als zulke extreme scenario’s serieus besproken worden, dan is dat een frontale aanval op de transformatie van onze branche.’’ OR-voorzitter Daniela Cavallo heeft geëist dat de Raad van Toezicht dit soort suggesties openlijk afwijst. Een woordvoerder van de VW-Groep heeft inmiddels gesteld ‘dat er van een getal van 30.000 geen sprake is maar dat er wel intensief gesproken zal moeten worden over kostenbesparingen.’ Diess zit deze week verder met zijn naaste medewerkers in de Alpen om zijn strategie voor de groep verder uit te stippelen.

Lees ook:
‘Goedkopere’ elektrische Volkswagen ID.LIFE komt al in 2025

VW Groep zou 30.000 banen moeten schrappen - Automobielmanagement.nl

VW Groep zou 30.000 banen moeten schrappen

Het Volkswagen-concern kampt, vergeleken met de concurrentie, met veel te hoge kosten. Dat brengt de toekomst van de onderneming in gevaar. Om de problemen het hoofd te bieden, zouden zeker 30.000 banen moeten verdwijnen.

Topman Diess wil met donderspeech VW wakker schudden

Die harde boodschap heeft topman Herbert Diess volgens het Duitse Handelsblatt laten horen tijdens een vergadering van de Raad van Toezicht eind vorige maand. “De bijeenkomst werkte zich rustig door de agenda. Toen nam bestuursvoorzitter Herbert Diess het woord. Een paar minuten later brandde de lucht,’’ stelt de doorgaans goed ingelichte Duitse krant. Diess wees op zijn eigen ervaring als voormalig manager van BMW in Groot-Brittannië: “Het management kwam niet in actie terwijl de vakbonden vernieuwingen blokkeerden met als gevolg dat de vestiging Birmingham van de auto-landkaart is verdwenen.’’

Niet bespreekbaar

De machtige vakorganisatie IG Metall heeft direct gereageerd: “Het afbouwen van 30.000 arbeidsplaatsen is uiteraard niet bespreekbaar. Als zulke extreme scenario’s serieus besproken worden, dan is dat een frontale aanval op de transformatie van onze branche.’’ OR-voorzitter Daniela Cavallo heeft geëist dat de Raad van Toezicht dit soort suggesties openlijk afwijst. Een woordvoerder van de VW-Groep heeft inmiddels gesteld ‘dat er van een getal van 30.000 geen sprake is maar dat er wel intensief gesproken zal moeten worden over kostenbesparingen.’ Diess zit deze week verder met zijn naaste medewerkers in de Alpen om zijn strategie voor de groep verder uit te stippelen.

Lees ook:
‘Goedkopere’ elektrische Volkswagen ID.LIFE komt al in 2025