Belron is sinds het binnenhalen van enkele investeringsfondsen nog voor 50,01 procent eigendom van het beursgenoteerde d’Ieteren, de importeur van alle VW-merken in België.

Wereldleider

Belron is de wereldleider in glasreparatie. De onderneming is actief in 40 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass, Safelite en Autoglass. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten.

Het autoglasbedrijf haalde daarmee in 2020 een omzet van 3,8 miljard euro waarmee een aangepaste winst van 583,1 miljoen euro werd behaald. In de eerste helft van dit jaar kwam de vergelijkbare omzet weer ruim 29 procent hoger uit.

Lees ook:
D’Ieteren verkoopt deel Carglass-eigenaar Belron

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding