De deal betekent dat er aan Belron inmiddels een prijskaartje hangt van 21 miljard euro. “Deze transactie illustreert het unieke karakter van het Belron-model, de recente prestaties en het verdere ontwikkelingspotentieel,’’ meldt d’Ieteren in het bericht aan de beurs. Belron, met als belangrijkste merk Carglass, heeft wereldwijd circa 27.000 werknemers en is met bijna 15 miljoen klanten actief in circa 40 landen. Vorig jaar bedroeg de omzet 3,9 miljard euro waarop een nettowinst van 178 miljoen euro werd behaald.

Diversificatie

Het autobedrijf heeft eerder deze maand een verdere stap gezet naar diversificatie met de aankoop van 40 procent van het Belgische familiebedrijf TVA Parts, dat onderdelen levert voor vorkliften, industriële, bouw- en landbouwmachines. TVA Parts beschikt over 81 vestigingen in 26 landen en verwerkt meer dan 17.000 bestellingen per dag met 4.500 medewerkers.

Lees ook:
Belgische VW-dealer d’Ieteren stelt verwachtingen naar boven bij

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding