Nissan moet dealer in Dubai 354 miljoen dollar betalen

Een rechtbank in Dubai heeft Nissan Motors opgedragen 354 miljoen dollar over te maken aan haar joint-venture partner Al Dahana FZCO. Dat autobedrijf, dat gelinkt is aan de gesjeesde topman van Nissan en Renault Carlos Ghosn, beschuldigt Nissan ervan in 2019 het contract voor de distributie van auto’s in het hele Midden-Oosten illegaal te hebben verbroken.

Nissan nu ook in beeld bij Amerikaanse beurswaakhond

Nissan stelt dat het zich volledig heeft gehouden aan de contractuele verplichtingen en gaat in beroep tegen de uitspraak. “In 2008 sloot Nissan een overeenkomst met Al Dahana om een joint-venture op te richten voor de distributie van voertuigen in het Midden-Oosten. Toen die overeenkomst in 2019 werd beëindigd, is de verantwoordelijkheid voor die activiteiten overgegaan op Nissans regionale business in Dubai,’’ verklaart Thierry Sabbagh die directeur is van Nissan Midden-Oosten.

Procedures

Nissan en Al Dahana hebben al talrijke procedures uitgevochten. Momenteel loopt in één van die zaken ook al een hoger beroep. De uitspraak van vorige week heeft betrekking op een rechtszaak die al sinds juli 2019 loopt. Sabbagh: “Wij hebben voortdurend correct gehandeld en kijken ernaar uit om de zaak te regelen via de rechtbanken in Dubai.’’ Nissan voert sinds het gedwongen vertrek van Ghosn talrijke juridische procedures, zowel tegen de voormalige topman zelf als met zogeheten gedupeerden. In Japan loopt ook nog steeds de rechtszaak tegen Greg Kelly, de voormalige rechterhand van Ghosn die in november 2018 tegelijk met hem werd gearresteerd.

Lees ook:
De Meo sluit fusie Renault met Nissan uit

Nissan moet dealer in Dubai 354 miljoen dollar betalen - Automobielmanagement.nl

Nissan moet dealer in Dubai 354 miljoen dollar betalen

Een rechtbank in Dubai heeft Nissan Motors opgedragen 354 miljoen dollar over te maken aan haar joint-venture partner Al Dahana FZCO. Dat autobedrijf, dat gelinkt is aan de gesjeesde topman van Nissan en Renault Carlos Ghosn, beschuldigt Nissan ervan in 2019 het contract voor de distributie van auto’s in het hele Midden-Oosten illegaal te hebben verbroken.

Nissan nu ook in beeld bij Amerikaanse beurswaakhond

Nissan stelt dat het zich volledig heeft gehouden aan de contractuele verplichtingen en gaat in beroep tegen de uitspraak. “In 2008 sloot Nissan een overeenkomst met Al Dahana om een joint-venture op te richten voor de distributie van voertuigen in het Midden-Oosten. Toen die overeenkomst in 2019 werd beëindigd, is de verantwoordelijkheid voor die activiteiten overgegaan op Nissans regionale business in Dubai,’’ verklaart Thierry Sabbagh die directeur is van Nissan Midden-Oosten.

Procedures

Nissan en Al Dahana hebben al talrijke procedures uitgevochten. Momenteel loopt in één van die zaken ook al een hoger beroep. De uitspraak van vorige week heeft betrekking op een rechtszaak die al sinds juli 2019 loopt. Sabbagh: “Wij hebben voortdurend correct gehandeld en kijken ernaar uit om de zaak te regelen via de rechtbanken in Dubai.’’ Nissan voert sinds het gedwongen vertrek van Ghosn talrijke juridische procedures, zowel tegen de voormalige topman zelf als met zogeheten gedupeerden. In Japan loopt ook nog steeds de rechtszaak tegen Greg Kelly, de voormalige rechterhand van Ghosn die in november 2018 tegelijk met hem werd gearresteerd.

Lees ook:
De Meo sluit fusie Renault met Nissan uit