Amerikaanse autoproductie 12,5 procent lager

De Amerikaanse autofabrikanten hebben in augustus 12,5 procent minder auto’s geproduceerd dan in dezelfde periode vorig jaar. Belangrijkste oorzaak van de daling is het wereldwijde chiptekort. Doordat verscheidene automakers fabrieken stillegden, daalde de productie sterk.

fca fiat jeep chrysler

Voor de voltallige Amerikaanse industrie was er een daling van 1,3 procent op maandbasis, waar economen juist uit waren gegaan van een klein plusje van 0,1 procent.

Ook zonder de productie van voertuigen mee te tellen was er echter een daling van wat er door de Amerikaanse industrie werd gemaakt. Zo was de belangrijke energiesector, met onder meer het oppompen en raffineren van olie, goed voor een min van ruim 3 procent.

Niet alle sectoren produceerden minder door de opstoppingen in de leveringsketen. De hightechsector groeide juist, in het bijzonder werden er meer computers geproduceerd.

Lees ook:
General Motors wil omzet verdubbelen

Amerikaanse autoproductie 12,5 procent lager - Automobielmanagement.nl

Amerikaanse autoproductie 12,5 procent lager

De Amerikaanse autofabrikanten hebben in augustus 12,5 procent minder auto’s geproduceerd dan in dezelfde periode vorig jaar. Belangrijkste oorzaak van de daling is het wereldwijde chiptekort. Doordat verscheidene automakers fabrieken stillegden, daalde de productie sterk.

fca fiat jeep chrysler

Voor de voltallige Amerikaanse industrie was er een daling van 1,3 procent op maandbasis, waar economen juist uit waren gegaan van een klein plusje van 0,1 procent.

Ook zonder de productie van voertuigen mee te tellen was er echter een daling van wat er door de Amerikaanse industrie werd gemaakt. Zo was de belangrijke energiesector, met onder meer het oppompen en raffineren van olie, goed voor een min van ruim 3 procent.

Niet alle sectoren produceerden minder door de opstoppingen in de leveringsketen. De hightechsector groeide juist, in het bijzonder werden er meer computers geproduceerd.

Lees ook:
General Motors wil omzet verdubbelen