Stellantis gaat publiek laadnetwerk bouwen in Europa

Stellantis heeft bekendgemaakt een publiek laadnetwerk voor elektrische auto’s in Europa op te gaan zetten. Dit gebeurt in samenwerking met de Italiaanse laadpalenleverancier TheF Charging. Het netwerk is open voor iedereen, Stellantis-klanten profiteren van speciale voorwaarden.

Er komen in totaal meer dan 15.000 laadpunten met 2 miljoen parkeerplekken voor elektrische auto’s. De laadfaciliteiten komen onder andere in stadscentra, bij publieke gebouwen, vliegvelden, treinstations, hotels, restaurants en andere locaties. De start van de bouw van het netwerk begint nog dit jaar in Italië met de installatie van de eerste snellaadstations, en duurt in ieder geval tot in 2025 met de uitrol van stations in de rest van Europa. Beide partijen streven er bovendien naar om zoveel mogelijk groene stroom te leveren.

Brede strategie

De samenwerking met TheF Charging is onderdeel van een bredere strategie bij Stellantis om elektrisch rijden eenvoudiger te maken door laadoplossingen te bieden voor de verschillende doelgroepen van het bedrijf. Dit zijn niet alleen individuele kopers maar ook fleetowners en leasemaatschappijen. Ook Free2Move eSolutions is bij de samenwerking betrokken. Deze joint venture van Stellantis en energiebedrijf NHOA levert producten en diensten op het gebied van e-mobiliteit.

Lees ook:
Stellantis CEO Carlos Tavares: “De politiek zit vast in dogma’s”

Stellantis gaat publiek laadnetwerk bouwen in Europa - Automobielmanagement.nl

Stellantis gaat publiek laadnetwerk bouwen in Europa

Stellantis heeft bekendgemaakt een publiek laadnetwerk voor elektrische auto’s in Europa op te gaan zetten. Dit gebeurt in samenwerking met de Italiaanse laadpalenleverancier TheF Charging. Het netwerk is open voor iedereen, Stellantis-klanten profiteren van speciale voorwaarden.

Er komen in totaal meer dan 15.000 laadpunten met 2 miljoen parkeerplekken voor elektrische auto’s. De laadfaciliteiten komen onder andere in stadscentra, bij publieke gebouwen, vliegvelden, treinstations, hotels, restaurants en andere locaties. De start van de bouw van het netwerk begint nog dit jaar in Italië met de installatie van de eerste snellaadstations, en duurt in ieder geval tot in 2025 met de uitrol van stations in de rest van Europa. Beide partijen streven er bovendien naar om zoveel mogelijk groene stroom te leveren.

Brede strategie

De samenwerking met TheF Charging is onderdeel van een bredere strategie bij Stellantis om elektrisch rijden eenvoudiger te maken door laadoplossingen te bieden voor de verschillende doelgroepen van het bedrijf. Dit zijn niet alleen individuele kopers maar ook fleetowners en leasemaatschappijen. Ook Free2Move eSolutions is bij de samenwerking betrokken. Deze joint venture van Stellantis en energiebedrijf NHOA levert producten en diensten op het gebied van e-mobiliteit.

Lees ook:
Stellantis CEO Carlos Tavares: “De politiek zit vast in dogma’s”