NEVS kocht Saab nadat het in 2011 onder het eigendom van Spyker faillissement moest aanvragen. Spyker had Saab net twee jaar daarvoor overgenomen van General Motors. Het Zweedse autobedrijf is formeel eigendom van Evergrande New Energy Vehicle Group. NEVS heeft in 2013 een bescheiden aantal EV’s gebouwd onder de aanduiding 9-3 en beschikt ook over Chinese vergunningen om personenauto’s op de weg te brengen. Sinds mei 2019 zijn geen financiële cijfers meer naar buiten gebracht. NEVS heeft op dit moment nog wel voor even geld in kas, zegt CEO Stefan Tilk. Desalniettemin heeft het bedrijf in augustus de helft van de 650 personeelsleden voorlopig moeten ontslaan.

Belangstelling

Tilk stelt dat verschillende investeerders belangstelling hebben voor zijn bedrijf. “Als we door kunnen blijven draaien, wat we hopen, dat hebben zij belangstelling voor een aanwezigheid in Europa met infrastructuur als een fabriek, testfaciliteiten en een laboratorium. Dat hebben wij allemaal.’’ Een prijskaartje wil hij er niet aanhangen maar autokringen schatten dat NEVS toch wel een miljard dollar waard kan zijn.

Lees ook:
EV-Nieuws: Wordt Saab-fabriek een Tesla-fabriek?

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding