Hertz stelt 50.000 Tesla’s beschikbaar aan Uber-rijders

Hertz gaat in de VS 50.000 Tesla’s beschikbaar stellen aan rijders voor Uber. Het ritplatform en de autoverhuurder hebben daartoe een overeenkomst gesloten. Hertz laat ook doorschemeren dat de eerder bij Tesla geplaatste order voor 100.000 Model’s 3 verder uitgebreid kan worden.

"De twee technologieën waar ik op gefocust ben, en die ik idealiter voor het eind van het jaar wil realiseren, zijn ons Starship de ruimte in krijgen en dan ervoor zorgen dat Tesla auto’s in staat zijn om autonoom te rijden."tesla (2020)

“Met deze samenwerking start Hertz het programma om in 2023 tot 50.000 voertuigen te leveren. Als dat succesvol is, dan kan het programma worden uitgebreid naar 150.000 Tesla’s in de volgende drie jaar.’’ Die ambitie is wel afhankelijk van factoren waar Hertz geen controle op heeft, zoals het chiptekort of andere beperkingen, voegt het bedrijf daar aan toe.

Overstappen

Volgens Hertz blijkt uit onderzoek dat bijna de helft van de Amerikaanse Uber-rijders graag op een elektrisch model wil overstappen. CEO Mark Fields: “Het partnerschap met Uber is een volgende grote stap om Hertz een essentieel onderdeel te laten vormen van een mobiliteit-ecosysteem en ons voornemen om een milieuvriendelijk bedrijf te worden uit te voeren.’’

Klimaatverandering

Zijn collega Dara Khosrowshahi voegt daar aan toe: “Klimaatverandering is een urgente uitdaging voor de wereld die we samen moeten aanpakken. Dit voegt de kracht van Tesla, Hertz en Uber samen om de transitie naar zero-emissie mobiliteit te versnellen. We zien er naar uit om nog meer EV’s op de weg te zien verschijnen.’’

Lees ook:
‘Hertz bestelt 100.000 Tesla’s’

Hertz stelt 50.000 Tesla’s beschikbaar aan Uber-rijders - Automobielmanagement.nl

Hertz stelt 50.000 Tesla’s beschikbaar aan Uber-rijders

Hertz gaat in de VS 50.000 Tesla’s beschikbaar stellen aan rijders voor Uber. Het ritplatform en de autoverhuurder hebben daartoe een overeenkomst gesloten. Hertz laat ook doorschemeren dat de eerder bij Tesla geplaatste order voor 100.000 Model’s 3 verder uitgebreid kan worden.

"De twee technologieën waar ik op gefocust ben, en die ik idealiter voor het eind van het jaar wil realiseren, zijn ons Starship de ruimte in krijgen en dan ervoor zorgen dat Tesla auto’s in staat zijn om autonoom te rijden."tesla (2020)

“Met deze samenwerking start Hertz het programma om in 2023 tot 50.000 voertuigen te leveren. Als dat succesvol is, dan kan het programma worden uitgebreid naar 150.000 Tesla’s in de volgende drie jaar.’’ Die ambitie is wel afhankelijk van factoren waar Hertz geen controle op heeft, zoals het chiptekort of andere beperkingen, voegt het bedrijf daar aan toe.

Overstappen

Volgens Hertz blijkt uit onderzoek dat bijna de helft van de Amerikaanse Uber-rijders graag op een elektrisch model wil overstappen. CEO Mark Fields: “Het partnerschap met Uber is een volgende grote stap om Hertz een essentieel onderdeel te laten vormen van een mobiliteit-ecosysteem en ons voornemen om een milieuvriendelijk bedrijf te worden uit te voeren.’’

Klimaatverandering

Zijn collega Dara Khosrowshahi voegt daar aan toe: “Klimaatverandering is een urgente uitdaging voor de wereld die we samen moeten aanpakken. Dit voegt de kracht van Tesla, Hertz en Uber samen om de transitie naar zero-emissie mobiliteit te versnellen. We zien er naar uit om nog meer EV’s op de weg te zien verschijnen.’’

Lees ook:
‘Hertz bestelt 100.000 Tesla’s’