“Met deze samenwerking start Hertz het programma om in 2023 tot 50.000 voertuigen te leveren. Als dat succesvol is, dan kan het programma worden uitgebreid naar 150.000 Tesla’s in de volgende drie jaar.’’ Die ambitie is wel afhankelijk van factoren waar Hertz geen controle op heeft, zoals het chiptekort of andere beperkingen, voegt het bedrijf daar aan toe.

Overstappen

Volgens Hertz blijkt uit onderzoek dat bijna de helft van de Amerikaanse Uber-rijders graag op een elektrisch model wil overstappen. CEO Mark Fields: “Het partnerschap met Uber is een volgende grote stap om Hertz een essentieel onderdeel te laten vormen van een mobiliteit-ecosysteem en ons voornemen om een milieuvriendelijk bedrijf te worden uit te voeren.’’

Klimaatverandering

Zijn collega Dara Khosrowshahi voegt daar aan toe: “Klimaatverandering is een urgente uitdaging voor de wereld die we samen moeten aanpakken. Dit voegt de kracht van Tesla, Hertz en Uber samen om de transitie naar zero-emissie mobiliteit te versnellen. We zien er naar uit om nog meer EV’s op de weg te zien verschijnen.’’

Lees ook:
‘Hertz bestelt 100.000 Tesla’s’