‘Hertz bestelt 100.000 Tesla’s’

Het Amerikaanse autoverhuurbedrijf Hertz Global Holdings heeft een order geplaatst bij Tesla voor 100.000 elektrische auto’s.  De bestelling zou neerkomen op 4,2 miljard dollar, omgerekend 3,6 miljard euro. Dat zeggen bronnen tegen persbureau Bloomberg.

Vaak worden bij grote orders flinke kortingen bedongen door autoverhuurbedrijven, maar Hertz lijkt nu grotendeels de catalogusprijzen te betalen voor de voertuigen. De auto’s moeten volgens de ingewijden de komende veertien maanden geleverd worden en gaan rijden in de Verenigde Staten en delen van Europa.

Hertz kwam eerder dit jaar nog uit een faillissement. De nieuwe eigenaren zouden plannen hebben om de wereldwijde vloot van Hertz van ongeveer een half miljoen voertuigen vrijwel volledig te elektrificeren.

Lees ook:
Autoverhuurder Hertz weet langzaam op te krabbelen

‘Hertz bestelt 100.000 Tesla’s’ - Automobielmanagement.nl

‘Hertz bestelt 100.000 Tesla’s’

Het Amerikaanse autoverhuurbedrijf Hertz Global Holdings heeft een order geplaatst bij Tesla voor 100.000 elektrische auto’s.  De bestelling zou neerkomen op 4,2 miljard dollar, omgerekend 3,6 miljard euro. Dat zeggen bronnen tegen persbureau Bloomberg.

Vaak worden bij grote orders flinke kortingen bedongen door autoverhuurbedrijven, maar Hertz lijkt nu grotendeels de catalogusprijzen te betalen voor de voertuigen. De auto’s moeten volgens de ingewijden de komende veertien maanden geleverd worden en gaan rijden in de Verenigde Staten en delen van Europa.

Hertz kwam eerder dit jaar nog uit een faillissement. De nieuwe eigenaren zouden plannen hebben om de wereldwijde vloot van Hertz van ongeveer een half miljoen voertuigen vrijwel volledig te elektrificeren.

Lees ook:
Autoverhuurder Hertz weet langzaam op te krabbelen