JLR verkocht in het derde kwartaal 92.710 voertuigen, 18,4 procent minder dan een jaar eerder door het chiptekort en lagere voorraden bij de dealers. Op de belangrijke Britse thuismarkt – waar Jaguar nu met elektrische auto’s zorgt voor het vervoer van VIP’s tijdens de klimaatconferentie in Glasgow – daalden de verkopen met bijna de helft. In de rest van Europa werden 17 procent minder auto’s verkocht terwijl de daling in China beperkt bleef tot ruim zes procent. Wereldwijd werden er echter wel 70 procent meer van de nieuwe Land Rover Defender verkocht waardoor dat het bestverkochte model was.

Financieel directeur Adrian Mardell: “Het wereldwijde tekort aan halfgeleiders blijft onze productie, verkopen en financiële prestaties beperken maar we zijn blij om de voortdurende hoge vraag naar onze producten te zien.’’

Lees ook:
Chiptekort houdt Jaguar Land Rover in de rode cijfers

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding