JLR heeft ruim 125.000 auto’s in bestelling

Jaguar Land Rover heeft een recordaantal van meer dan 125.000 auto’s in bestelling. De Britse dochter van Tata Motors kwam in het afgelopen kwartaal nog uit op een verlies van 356 miljoen euro maar ziet wel licht aan het eind van de tunnel. “We hebben een goede uitgangspositie om terug te keren naar een sterke financiële prestaties nu de levering van chips begint te verbeteren,’’ zegt topman Thierry Bolloré.

JLR verkocht in het derde kwartaal 92.710 voertuigen, 18,4 procent minder dan een jaar eerder door het chiptekort en lagere voorraden bij de dealers. Op de belangrijke Britse thuismarkt – waar Jaguar nu met elektrische auto’s zorgt voor het vervoer van VIP’s tijdens de klimaatconferentie in Glasgow – daalden de verkopen met bijna de helft. In de rest van Europa werden 17 procent minder auto’s verkocht terwijl de daling in China beperkt bleef tot ruim zes procent. Wereldwijd werden er echter wel 70 procent meer van de nieuwe Land Rover Defender verkocht waardoor dat het bestverkochte model was.

Financieel directeur Adrian Mardell: “Het wereldwijde tekort aan halfgeleiders blijft onze productie, verkopen en financiële prestaties beperken maar we zijn blij om de voortdurende hoge vraag naar onze producten te zien.’’

Lees ook:
Chiptekort houdt Jaguar Land Rover in de rode cijfers

JLR heeft ruim 125.000 auto’s in bestelling - Automobielmanagement.nl

JLR heeft ruim 125.000 auto’s in bestelling

Jaguar Land Rover heeft een recordaantal van meer dan 125.000 auto’s in bestelling. De Britse dochter van Tata Motors kwam in het afgelopen kwartaal nog uit op een verlies van 356 miljoen euro maar ziet wel licht aan het eind van de tunnel. “We hebben een goede uitgangspositie om terug te keren naar een sterke financiële prestaties nu de levering van chips begint te verbeteren,’’ zegt topman Thierry Bolloré.

JLR verkocht in het derde kwartaal 92.710 voertuigen, 18,4 procent minder dan een jaar eerder door het chiptekort en lagere voorraden bij de dealers. Op de belangrijke Britse thuismarkt – waar Jaguar nu met elektrische auto’s zorgt voor het vervoer van VIP’s tijdens de klimaatconferentie in Glasgow – daalden de verkopen met bijna de helft. In de rest van Europa werden 17 procent minder auto’s verkocht terwijl de daling in China beperkt bleef tot ruim zes procent. Wereldwijd werden er echter wel 70 procent meer van de nieuwe Land Rover Defender verkocht waardoor dat het bestverkochte model was.

Financieel directeur Adrian Mardell: “Het wereldwijde tekort aan halfgeleiders blijft onze productie, verkopen en financiële prestaties beperken maar we zijn blij om de voortdurende hoge vraag naar onze producten te zien.’’

Lees ook:
Chiptekort houdt Jaguar Land Rover in de rode cijfers