Dinsdag kwam een eindprijs van 1.022,90 dollar op de borden vergeleken met 1.221,79 dollar bij de sluiting op vrijdag. De beurswaarde van Tesla is daarmee met 160 miljard dollar teruggevallen naar nog net over de één biljoen dollar. Die daling alleen is al dubbel zo veel als de totale waarde van Ford op de beurs. Of Musk nu inderdaad aandelen aan het verkopen is, is niet direct duidelijk. Hij had dat zondag in zijn tweet wel toegezegd maar doet wel vaker dat soort uitspraken.

Kimbal

Wel is bekend geworden dat Elon’s broer Kimbal, die in de Raad van Bestuur van Tesla zit, eind vorige week nog even voor 110 miljoen dollar aan aandelen en opties heeft verkocht. Hij moest toen al geweten hebben dat broerlief een paar dagen later weer eens koersgevoelige informatie de wereld in zou sturen. Ook andere bestuurders van Tesla hebben recent pakketten aandelen afgestoten hoewel voor lagere bedragen dan Kimbal Musk.

Lees ook:
Gaat Elon Musk z’n Tesla-aandelen verkopen?

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding