Rivian, waarin webwinkel Amazon een belang van 20 procent heeft, verkocht 153 miljoen aandelen tegen een prijs van 78 dollar per stuk. Dat zijn meer aandelen dan eerder beoogd en ook een hogere prijs per aandeel dan eerder werd aangegeven. Volgens Rivian was er grote interesse van beleggers in de stukken. In totaal is Rivian nu meer dan 76 miljard dollar waard.

Fabriek

Het in 2009 opgerichte Rivian heeft een fabriek in de staat Illinois en zou ook kijken naar een fabriek in Europa, mogelijk in het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast zou het bedrijf een nieuwe fabriek in Texas willen bouwen, voor een investering van minstens 5 miljard dollar.

Busjes

Amazon is de grootste klant van het bedrijf met een bestelling van 100.000 elektrische busjes. De eerste 10.000 busjes moeten voor eind volgend jaar aan Amazon worden geleverd. Ook autoconcern Ford Motor is een geldschieter van Rivian. Het Californische bedrijf maakt behalve de busjes ook een elektrische pick-up truck. Die wordt vanaf eind dit jaar aan klanten geleverd.

Lees ook:
Rivian stevent af op mega-beursintroductie