Ford stopt samenwerking met Rivian

Ford werkt niet langer samen met nieuwkomer Rivian bij de verdere ontwikkeling van elektrische voertuigen. Ford behoudt vooralsnog wel 12% van de aandelen Rivian die het twee jaar geleden voor 500 miljoen dollar heeft gekocht.

“We hebben op dit moment een groeiend vertrouwen in onze eigen capaciteit om te winnen in de elektrische ruimte. Als je de situatie van vandaag vergelijkt met toen we die investering deden, dan is er zoveel veranderd. We zijn er nu veel meer zeker van wat we moeten doen,’’ aldus CEO Jim Farley van Ford.

Eigen projecten

“Nu Ford haar eigen EV-strategie heeft opgeschaald en de vraag naar voertuigen van Rivian toeneemt, hebben we gezamenlijk besloten om ons te focussen op onze eigen projecten en afleveringen. Onze relatie met Ford is een belangrijk onderdeel van onze reis en Ford blijft een investeerder en een medestander op onze gezamenlijke tocht naar een elektrische toekomst,’’ voegt een woordvoerder van Rivian er aan toe.

Streep

Ford en Rivian kondigden twee jaar geleden aan dat ze gezamenlijk zouden werken aan een Ford-EV op basis van de ‘skateboard’ aandrijving van Rivian. Vorig jaar werd dat project echter stopgezet. Bij die gelegenheid wilden beide bedrijven nog wel verder gaan met alternatieve voertuigen op basis van Rivian’s technologie maar ook daar wordt nu een streep door gezet.

Beurswaarde

Het nieuws komt op het moment dat Rivian in nog geen twee weken tijd Ford in beurswaarde voorbij is gestreefd. Na de eerste notering op 10 november is de koers van Rivian op Wall Street met bijna 28 procent gestegen naar 128,60 dollar. Dat is echter wel weer een stuk minder dan het hoogtepunt van 172 dollar van vorige week dinsdag. De huidige koers leidt tot een beurskapitalisatie van 109,68 miljard dollar terwijl Ford 77,49 miljard dollar waard is.

Lees ook:
Ford investeert in ‘nieuwkomer’ Rivian

Ford stopt samenwerking met Rivian - Automobielmanagement.nl

Ford stopt samenwerking met Rivian

Ford werkt niet langer samen met nieuwkomer Rivian bij de verdere ontwikkeling van elektrische voertuigen. Ford behoudt vooralsnog wel 12% van de aandelen Rivian die het twee jaar geleden voor 500 miljoen dollar heeft gekocht.

“We hebben op dit moment een groeiend vertrouwen in onze eigen capaciteit om te winnen in de elektrische ruimte. Als je de situatie van vandaag vergelijkt met toen we die investering deden, dan is er zoveel veranderd. We zijn er nu veel meer zeker van wat we moeten doen,’’ aldus CEO Jim Farley van Ford.

Eigen projecten

“Nu Ford haar eigen EV-strategie heeft opgeschaald en de vraag naar voertuigen van Rivian toeneemt, hebben we gezamenlijk besloten om ons te focussen op onze eigen projecten en afleveringen. Onze relatie met Ford is een belangrijk onderdeel van onze reis en Ford blijft een investeerder en een medestander op onze gezamenlijke tocht naar een elektrische toekomst,’’ voegt een woordvoerder van Rivian er aan toe.

Streep

Ford en Rivian kondigden twee jaar geleden aan dat ze gezamenlijk zouden werken aan een Ford-EV op basis van de ‘skateboard’ aandrijving van Rivian. Vorig jaar werd dat project echter stopgezet. Bij die gelegenheid wilden beide bedrijven nog wel verder gaan met alternatieve voertuigen op basis van Rivian’s technologie maar ook daar wordt nu een streep door gezet.

Beurswaarde

Het nieuws komt op het moment dat Rivian in nog geen twee weken tijd Ford in beurswaarde voorbij is gestreefd. Na de eerste notering op 10 november is de koers van Rivian op Wall Street met bijna 28 procent gestegen naar 128,60 dollar. Dat is echter wel weer een stuk minder dan het hoogtepunt van 172 dollar van vorige week dinsdag. De huidige koers leidt tot een beurskapitalisatie van 109,68 miljard dollar terwijl Ford 77,49 miljard dollar waard is.

Lees ook:
Ford investeert in ‘nieuwkomer’ Rivian