Stellantis verkoopt meeste nieuwe auto’s in Europa

Stellantis heeft in oktober de meeste nieuwe auto’s verkocht in Europa. Omdat Stellantis de gevolgen van het chiptekort wat beter lijkt op te vangen, heeft het fusiebedrijf de Volkswagen Groep voor het eerst onttroond als koploper op de Europese automarkt.

Dat blijkt uit een nadere bestudering van de maandcijfers van autokoepel Acea. Het pas op 1 januari gevormde Stellantis heeft de verkopen in oktober vergeleken met een jaar geleden met 33 procent zien dalen naar 147.808 exemplaren. Maar bij de Volkswagen Groep ging het om een terugval met 44 procent waardoor het niet meer dan 134.103 nieuwe auto’s afleverde. Stellantis ligt daarmee dus liefst 13.705 stuks voor op de grote concurrent.

Derde plaats

Op de derde plaats komt de Renault Groep met 76.705 auto’s gevolgd door Hyundia/Kia met 70.984 auto’s. De Zuid-Koreaanse groep, die als enige een verkoopgroei realiseerde, heeft de afstand met de nummer drie vergeleken met een jaar geleden wel aanzienlijk weten te verkleinen van 43.800 naar niet meer dan 5.721.

In de min

Bij Stellantis deden alle grote merken het met een daling van rond een derde vrijwel hetzelfde. Bij Volkswagen Groep zaten Skoda en Audi echter rond de 50 procent in de min terwijl Volkswagen en Seat rond de 42 procent terugvielen. Door die ontwikkelingen daalde het marktaandeel van de Duitse groep van 25,1 naar 20,2 procent terwijl Stellantis van 23,1 naar 22,2 procent ging.

Lees ook:
Stellantis gaat publiek laadnetwerk bouwen in Europa

Stellantis verkoopt meeste nieuwe auto’s in Europa - Automobielmanagement.nl

Stellantis verkoopt meeste nieuwe auto’s in Europa

Stellantis heeft in oktober de meeste nieuwe auto’s verkocht in Europa. Omdat Stellantis de gevolgen van het chiptekort wat beter lijkt op te vangen, heeft het fusiebedrijf de Volkswagen Groep voor het eerst onttroond als koploper op de Europese automarkt.

Dat blijkt uit een nadere bestudering van de maandcijfers van autokoepel Acea. Het pas op 1 januari gevormde Stellantis heeft de verkopen in oktober vergeleken met een jaar geleden met 33 procent zien dalen naar 147.808 exemplaren. Maar bij de Volkswagen Groep ging het om een terugval met 44 procent waardoor het niet meer dan 134.103 nieuwe auto’s afleverde. Stellantis ligt daarmee dus liefst 13.705 stuks voor op de grote concurrent.

Derde plaats

Op de derde plaats komt de Renault Groep met 76.705 auto’s gevolgd door Hyundia/Kia met 70.984 auto’s. De Zuid-Koreaanse groep, die als enige een verkoopgroei realiseerde, heeft de afstand met de nummer drie vergeleken met een jaar geleden wel aanzienlijk weten te verkleinen van 43.800 naar niet meer dan 5.721.

In de min

Bij Stellantis deden alle grote merken het met een daling van rond een derde vrijwel hetzelfde. Bij Volkswagen Groep zaten Skoda en Audi echter rond de 50 procent in de min terwijl Volkswagen en Seat rond de 42 procent terugvielen. Door die ontwikkelingen daalde het marktaandeel van de Duitse groep van 25,1 naar 20,2 procent terwijl Stellantis van 23,1 naar 22,2 procent ging.

Lees ook:
Stellantis gaat publiek laadnetwerk bouwen in Europa