Met Ionity hebben de autobouwers afgelopen jaren al zo’n 400 laadstations gebouwd langs de Europese snelwegen, in 24 landen. De verwachting is dat dit aantal met de investering tegen 2025 toeneemt naar 1000 laadstations, met in totaal zo’n 7000 oplaadpunten. Ook investeerder BlackRock heeft nu geld ingelegd. De autobouwers hadden elk al zo’n 200 miljoen euro in het bedrijf geïnvesteerd.

Meer partijen

Op de markt voor snellaadstations in Europa zijn meer partijen actief. Zo heeft Tesla een eigen Supercharger-netwerk. Ook het Nederlandse Fastned is een grote speler. De onderneming had aan het eind van derde kwartaal 164 snellaadstations in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, België en Zwitserland. Daarnaast is Fastned begonnen met de bouw van stations in Frankrijk.

Lees ook:
Diess heeft ernstige klachten over EV-laden tijdens vakantie

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding