De Raad van Toezicht van Daimler heeft vrijdag unaniem het Mercedes-Benz Business Plan goedgekeurd. Na de afsplitsing van Daimler Truck, dat deze week een eigen beursnotering krijgt, blijft Mercedes-Benz zich richten op winst en groeimogelijkheden in de personenauto en bestelwagen business.

Omzetgroei

CEO Ola Källenius: “Ons doel is technologisch leiderschap in het luxesegment en bij bestelwagens terwijl we blijven vasthouden aan onze ambitieuze margedoelen.’’ Een belangrijke ‘hefboom’ is daarbij de netto-opbrengsten per auto verder op te voeren. Daarnaast verschuift Mercedes-Benz langzamerhand naar een direct verkoopmodel waardoor het de prijzen zelf kan controleren. Meer opbrengsten uit digitale diensten moeten ook bijdragen aan verdere omzetgroei.

Lees ook:
Mercedes-Benz Vans geeft voorproefje op klimaatneutrale toekomst

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding