Mercedes-Benz Vans geeft voorproefje op klimaatneutrale toekomst

Klimaatneutrale last-mile bestelwagens die hun eigen groene stroom produceren en actief de luchtkwaliteit in steden kunnen verbeteren. Dat is het idee achter de Mercedes-Benz Sustaineer. Mercedes-Benz Vans geeft hiermee een concrete indruk hoe duurzaam bezorgen in stedelijke omgevingen er in de toekomst uit kan zien.

De volledig elektrische bestelwagen op basis van de eSprinter biedt een scala aan innovatieve oplossingen die zijn ontworpen om de levenskwaliteit in steden te verbeteren, hulpbronnen te sparen en het klimaat te beschermen. Het conceptvoertuig is ook voorzien van technologie die zorgt voor een betere gezondheid en veiligheid van de bestuurder en andere weggebruikers.

Enkele voorbeelden hiervan zijn het fijnstoffilter op de frontmodule en de bodemplaat, een zonnepaneel op het dak, onderdelen van gerecyclede materialen en een verwarmingssysteem dat zich dicht bij het lichaam bevindt. De innovaties en technische oplossingen die de Sustaineer biedt, zijn ontwikkeld met in het achterhoofd een mogelijke toepassing in toekomstige voertuiggeneraties van Mercedes-Benz Vans.

Overstap naar volledig elektrisch

Mercedes-Benz is overtuigd van de ecologische en economische voordelen van elektrische bestelwagens en bereidt zich voor om tegen het einde van het decennium volledig elektrisch te gaan – daar waar de marktomstandigheden het toelaten.

Een belangrijk onderdeel van de strategie “Ambition 2039” van Mercedes-Benz Vans is het streven naar het CO2-neutraal maken van bestelwagens gedurende de volledige levenscyclus. Dit betreft alle elementen waaronder de ontwikkelingsfase, het toeleveringsnetwerk, de productieprocessen, de elektrificatie van producten en het laden van elektrische voertuigen met hernieuwbare energie. Vanaf 2022 is de productie in alle eigen bestelwagenfabrieken wereldwijd CO2-neutraal, waarbij alleen gebruik wordt gemaakt van elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen.

De overstap naar elektrische bestelauto’s en de kansen en uitdagingen die dit met zich meebrengt, staat centraal tijdens de Bestelauto Expo op woensdag 24 november in Expo Haarlemmermeer. Ook Mercedes-Benz is terug te vinden op het Infoplein tijdens het event. Ga voor meer informatie over de standhouders, het programma en voor aanmelding naar de website van het event.  

Mercedes-Benz Vans geeft voorproefje op klimaatneutrale toekomst - Automobielmanagement.nl

Mercedes-Benz Vans geeft voorproefje op klimaatneutrale toekomst

Klimaatneutrale last-mile bestelwagens die hun eigen groene stroom produceren en actief de luchtkwaliteit in steden kunnen verbeteren. Dat is het idee achter de Mercedes-Benz Sustaineer. Mercedes-Benz Vans geeft hiermee een concrete indruk hoe duurzaam bezorgen in stedelijke omgevingen er in de toekomst uit kan zien.

De volledig elektrische bestelwagen op basis van de eSprinter biedt een scala aan innovatieve oplossingen die zijn ontworpen om de levenskwaliteit in steden te verbeteren, hulpbronnen te sparen en het klimaat te beschermen. Het conceptvoertuig is ook voorzien van technologie die zorgt voor een betere gezondheid en veiligheid van de bestuurder en andere weggebruikers.

Enkele voorbeelden hiervan zijn het fijnstoffilter op de frontmodule en de bodemplaat, een zonnepaneel op het dak, onderdelen van gerecyclede materialen en een verwarmingssysteem dat zich dicht bij het lichaam bevindt. De innovaties en technische oplossingen die de Sustaineer biedt, zijn ontwikkeld met in het achterhoofd een mogelijke toepassing in toekomstige voertuiggeneraties van Mercedes-Benz Vans.

Overstap naar volledig elektrisch

Mercedes-Benz is overtuigd van de ecologische en economische voordelen van elektrische bestelwagens en bereidt zich voor om tegen het einde van het decennium volledig elektrisch te gaan – daar waar de marktomstandigheden het toelaten.

Een belangrijk onderdeel van de strategie “Ambition 2039” van Mercedes-Benz Vans is het streven naar het CO2-neutraal maken van bestelwagens gedurende de volledige levenscyclus. Dit betreft alle elementen waaronder de ontwikkelingsfase, het toeleveringsnetwerk, de productieprocessen, de elektrificatie van producten en het laden van elektrische voertuigen met hernieuwbare energie. Vanaf 2022 is de productie in alle eigen bestelwagenfabrieken wereldwijd CO2-neutraal, waarbij alleen gebruik wordt gemaakt van elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen.

De overstap naar elektrische bestelauto’s en de kansen en uitdagingen die dit met zich meebrengt, staat centraal tijdens de Bestelauto Expo op woensdag 24 november in Expo Haarlemmermeer. Ook Mercedes-Benz is terug te vinden op het Infoplein tijdens het event. Ga voor meer informatie over de standhouders, het programma en voor aanmelding naar de website van het event.