Nio heeft al 700 batterij-wisselstations in China

EV-fabrikant Nio heeft het 700e batterij-wisselstation in China geopend. De expansie gaat daarmee sneller dan verwacht, want tot nu toe was het doel om dit jaar 500 van dergelijke faciliteiten te hebben. Nio, dat begonnen is met de levering van auto’s in Noorwegen, streeft ook naar een netwerk van wisselstations in Europa. Tegen eind 2025 moeten er in totaal 4.000 van deze stations in werking zijn waarvan minstens 1.000 buiten China.

In de zogenaamde tweede generatie ‘battery swap stations’ wordt in drie minuten vol-automatisch het batterijpakket uit een Nio gehaald en vervangen door een volledig opgeladen set. De service maakt deel uit van Nio Power, de dienstverlening die de EV-fabrikant biedt aan kopers om elektrisch rijden gemakkelijker te maken.

Opladen

Zij kunnen er ook voor kiezen de auto op te laden waartoe Nio in China beschikt over een netwerk van 3.020 snellaadpunten. Kort geleden deelde het bedrijf mee op dat gebied nauw te gaan samenwerken met Shell, niet alleen in China maar vanaf volgend jaar ook in Europese landen.

Lees ook:
Shell gaat samenwerken met Chinese Nio

Nio heeft al 700 batterij-wisselstations in China - Automobielmanagement.nl

Nio heeft al 700 batterij-wisselstations in China

EV-fabrikant Nio heeft het 700e batterij-wisselstation in China geopend. De expansie gaat daarmee sneller dan verwacht, want tot nu toe was het doel om dit jaar 500 van dergelijke faciliteiten te hebben. Nio, dat begonnen is met de levering van auto’s in Noorwegen, streeft ook naar een netwerk van wisselstations in Europa. Tegen eind 2025 moeten er in totaal 4.000 van deze stations in werking zijn waarvan minstens 1.000 buiten China.

In de zogenaamde tweede generatie ‘battery swap stations’ wordt in drie minuten vol-automatisch het batterijpakket uit een Nio gehaald en vervangen door een volledig opgeladen set. De service maakt deel uit van Nio Power, de dienstverlening die de EV-fabrikant biedt aan kopers om elektrisch rijden gemakkelijker te maken.

Opladen

Zij kunnen er ook voor kiezen de auto op te laden waartoe Nio in China beschikt over een netwerk van 3.020 snellaadpunten. Kort geleden deelde het bedrijf mee op dat gebied nauw te gaan samenwerken met Shell, niet alleen in China maar vanaf volgend jaar ook in Europese landen.

Lees ook:
Shell gaat samenwerken met Chinese Nio