Shell gaat samenwerken met Chinese Nio

Shell is een strategische samenwerking aangegaan met de Chinese EV-fabrikant Nio. De bedrijven gaan samen faciliteiten exploiteren voor het opladen en inruilen van batterijen. Volgend jaar moeten de eerste pilotvestigingen geopend worden in Europa terwijl er tegen 2025 een honderdtal gepland staan voor China.

Het laadnetwerk van Shell in Europa komt ook beschikbaar voor rijders van een Nio. Beide bedrijven kijken tevens naar andere terreinen als batterijmanagement, vlootbeheer, ledensystemen, thuislaad diensten en technologie ontwikkelingen.

Noorwegen

Nio levert sinds 2018 elektrische auto’s in China en heeft eerder dit jaar de eerste stappen gezet in Noorwegen. Komend jaar wil het bedrijf actief worden op meer Europese markten. Het snel inruilen van batterijen op daarvoor speciaal ingerichte locaties speelt daarbij een belangrijke rol. Deze week heeft Nio wel ontkend dat het hier ook een eigen autofabriek zou willen bouwen.

Vastberadenheid

Bij die verdere expansie krijgt het Chinese merk nu ondersteuning van Shell. “Deze samenwerking onderstreept de vastberadenheid van Shell om de energietransitie te versnellen,’’ stelt William Li, oprichter en topman van Nio. István Kapitány, global executive vice president van Shell Mobility, spreekt juichend over de breedte van de samenwerking ‘en de waarde die we samen kunnen bieden aan onze EV-klanten, zowel in Europa als in China.’ Dat betekent volgens hem onder meer dat de Shell Recharge snelladers worden geboden op Nio-locaties.

Lees ook:
Nio wil nieuw merk voor betaalbare elektrische auto lanceren

Shell gaat samenwerken met Chinese Nio - Automobielmanagement.nl

Shell gaat samenwerken met Chinese Nio

Shell is een strategische samenwerking aangegaan met de Chinese EV-fabrikant Nio. De bedrijven gaan samen faciliteiten exploiteren voor het opladen en inruilen van batterijen. Volgend jaar moeten de eerste pilotvestigingen geopend worden in Europa terwijl er tegen 2025 een honderdtal gepland staan voor China.

Het laadnetwerk van Shell in Europa komt ook beschikbaar voor rijders van een Nio. Beide bedrijven kijken tevens naar andere terreinen als batterijmanagement, vlootbeheer, ledensystemen, thuislaad diensten en technologie ontwikkelingen.

Noorwegen

Nio levert sinds 2018 elektrische auto’s in China en heeft eerder dit jaar de eerste stappen gezet in Noorwegen. Komend jaar wil het bedrijf actief worden op meer Europese markten. Het snel inruilen van batterijen op daarvoor speciaal ingerichte locaties speelt daarbij een belangrijke rol. Deze week heeft Nio wel ontkend dat het hier ook een eigen autofabriek zou willen bouwen.

Vastberadenheid

Bij die verdere expansie krijgt het Chinese merk nu ondersteuning van Shell. “Deze samenwerking onderstreept de vastberadenheid van Shell om de energietransitie te versnellen,’’ stelt William Li, oprichter en topman van Nio. István Kapitány, global executive vice president van Shell Mobility, spreekt juichend over de breedte van de samenwerking ‘en de waarde die we samen kunnen bieden aan onze EV-klanten, zowel in Europa als in China.’ Dat betekent volgens hem onder meer dat de Shell Recharge snelladers worden geboden op Nio-locaties.

Lees ook:
Nio wil nieuw merk voor betaalbare elektrische auto lanceren