‘Vraag naar elektrische auto’s verdrievoudigd in België’

Leasemaatschappij Arval noteert momenteel drie keer meer bestellingen voor elektrische auto’s dan eind 2020. In 2021 is meer dan 11 procent van alle door Arval ingeschreven zakelijk gereden auto’s 100 procent elektrisch, zo blijkt uit een analyse van de voorlopige cijfers.

In 2020 lag het aantal inschrijvingen van 100 procent elektrische leaseauto’s voor België nog maar op 3 procent. ‘De nieuwe spelregels rond autofiscaliteit zorgen dus voor een heuse run op volledig elektrische personenwagens ten nadele van dieselwagens (42 procent t.o.v. 56 procent in 2020). Die trend zal zich in 2022 doorzetten blijkt uit de bestellingen voor volgend jaar’, laat het bedrijf in een verklaring weten.

Een op de vijf

In 2021 zette Arval tot 1 december al 18.100 nieuwe auto’s op de Belgische wegen. Een op de negen daarvan was een 100 procent elektrisch voertuig. Aan het eind van deze maand zijn de cijfers weer anders. “Meer dan een op de vijf bestellingen die wij nu voor onze klanten plaatsen zijn 100 procent elektrische personenwagens. Dat betekent een verdrievoudiging van bestellingen voor een BEV het afgelopen jaar in vergelijking met eind 2020,” aldus Vincent Vanden Bossche, EV Manager Arval.

Aanmoedigen

In 2020 was het aandeel BEV’s in de door Arval nieuw ingeschreven wagens slechts 1 op 33. In 2022 verwacht het leasebedrijf een nog grotere stijging van het aandeel BEV’s bij de nieuwe inschrijvingen. ‘De nieuwe fiscaliteit zorgt er voor dat bedrijven hun werknemers extra aanmoedigen om voor 100 procent elektrisch te kiezen vanwege de TCO, de eventuele restwaarde, hun commitment op het vlak van MVO en hun ambities om hun CO2-uitstoot te reduceren’.

De top-5 van populairste 100 procent elektrische bedrijfswagens bij Arval in 2021:

  • BMW Serie-X3
  • Audi e-Tron
  • Tesla Model 3
  • Volkswagen ID.4
  • Volvo XC40

Lees ook:
Emil Frey en Arval beginnen leasebedrijf Autosphere Lease

‘Vraag naar elektrische auto’s verdrievoudigd in België’ - Automobielmanagement.nl

‘Vraag naar elektrische auto’s verdrievoudigd in België’

Leasemaatschappij Arval noteert momenteel drie keer meer bestellingen voor elektrische auto’s dan eind 2020. In 2021 is meer dan 11 procent van alle door Arval ingeschreven zakelijk gereden auto’s 100 procent elektrisch, zo blijkt uit een analyse van de voorlopige cijfers.

In 2020 lag het aantal inschrijvingen van 100 procent elektrische leaseauto’s voor België nog maar op 3 procent. ‘De nieuwe spelregels rond autofiscaliteit zorgen dus voor een heuse run op volledig elektrische personenwagens ten nadele van dieselwagens (42 procent t.o.v. 56 procent in 2020). Die trend zal zich in 2022 doorzetten blijkt uit de bestellingen voor volgend jaar’, laat het bedrijf in een verklaring weten.

Een op de vijf

In 2021 zette Arval tot 1 december al 18.100 nieuwe auto’s op de Belgische wegen. Een op de negen daarvan was een 100 procent elektrisch voertuig. Aan het eind van deze maand zijn de cijfers weer anders. “Meer dan een op de vijf bestellingen die wij nu voor onze klanten plaatsen zijn 100 procent elektrische personenwagens. Dat betekent een verdrievoudiging van bestellingen voor een BEV het afgelopen jaar in vergelijking met eind 2020,” aldus Vincent Vanden Bossche, EV Manager Arval.

Aanmoedigen

In 2020 was het aandeel BEV’s in de door Arval nieuw ingeschreven wagens slechts 1 op 33. In 2022 verwacht het leasebedrijf een nog grotere stijging van het aandeel BEV’s bij de nieuwe inschrijvingen. ‘De nieuwe fiscaliteit zorgt er voor dat bedrijven hun werknemers extra aanmoedigen om voor 100 procent elektrisch te kiezen vanwege de TCO, de eventuele restwaarde, hun commitment op het vlak van MVO en hun ambities om hun CO2-uitstoot te reduceren’.

De top-5 van populairste 100 procent elektrische bedrijfswagens bij Arval in 2021:

  • BMW Serie-X3
  • Audi e-Tron
  • Tesla Model 3
  • Volkswagen ID.4
  • Volvo XC40

Lees ook:
Emil Frey en Arval beginnen leasebedrijf Autosphere Lease