Emil Frey en Arval beginnen leasebedrijf Autosphere Lease

Emil Frey en Arval stappen in Frankrijk samen in de leasemarkt voor personen- en bestelwagens. Met Autosphere Lease richten ze zich op contracten van 3 tot 72 maanden voor met name bedrijven maar ook particuliere rijders. Het gezamenlijke bedrijf moet op 1 februari volgend jaar onder die naam operationeel zijn.

Emil Frey France, met 250 vestigingen in Frankrijk de grootste distributeur van personenauto’s, en Arval benadrukken dat het om een gelijkwaardig partnerschap gaat. Ze maken daarbij ook geen financiële details bekend. Emil Frey brengt een dicht netwerk aan relaties in terwijl Arval beschikt over specifieke kennis van de markt voor lange termijn verhuur en mobiliteitsoplossingen.

Geen vervanging

In eerste instantie rekenen de bedrijven op een vloot van 20.000 verhuurde voertuigen per jaar. “Dat is wat we denken te bereiken op basis van onze huidige business en marktkennis. Waar onze belangstelling naar uitgaat, is een acquisitie-aanbod maar in geen geval een vervanging,’’ aldus Hervé Miralles, directeur van Emil Frey Frankrijk en België. Beide bedrijven sluiten samenwerking op andere terreinen nadrukkelijk niet uit. Ze denken dan onder meer aan aftersales, nieuwe mobiliteitsdiensten of het verkoopklaar maken van occasions. Ook uitbreiding met andere partners behoort tot de mogelijkheden.

Lees ook:
Emil Frey neemt Renault-dealer Oving over

Emil Frey en Arval beginnen leasebedrijf Autosphere Lease - Automobielmanagement.nl

Emil Frey en Arval beginnen leasebedrijf Autosphere Lease

Emil Frey en Arval stappen in Frankrijk samen in de leasemarkt voor personen- en bestelwagens. Met Autosphere Lease richten ze zich op contracten van 3 tot 72 maanden voor met name bedrijven maar ook particuliere rijders. Het gezamenlijke bedrijf moet op 1 februari volgend jaar onder die naam operationeel zijn.

Emil Frey France, met 250 vestigingen in Frankrijk de grootste distributeur van personenauto’s, en Arval benadrukken dat het om een gelijkwaardig partnerschap gaat. Ze maken daarbij ook geen financiële details bekend. Emil Frey brengt een dicht netwerk aan relaties in terwijl Arval beschikt over specifieke kennis van de markt voor lange termijn verhuur en mobiliteitsoplossingen.

Geen vervanging

In eerste instantie rekenen de bedrijven op een vloot van 20.000 verhuurde voertuigen per jaar. “Dat is wat we denken te bereiken op basis van onze huidige business en marktkennis. Waar onze belangstelling naar uitgaat, is een acquisitie-aanbod maar in geen geval een vervanging,’’ aldus Hervé Miralles, directeur van Emil Frey Frankrijk en België. Beide bedrijven sluiten samenwerking op andere terreinen nadrukkelijk niet uit. Ze denken dan onder meer aan aftersales, nieuwe mobiliteitsdiensten of het verkoopklaar maken van occasions. Ook uitbreiding met andere partners behoort tot de mogelijkheden.

Lees ook:
Emil Frey neemt Renault-dealer Oving over