Jaguar Land Rover ziet verbetering in chiptekort

Jaguar Land Rover begint verbetering te zien in de levering van chips waardoor de productie langzamerhand weer kan worden opgevoerd. Dat leidt ook tot een lichte toename van de ‘handelsafleveringen’. In het laatste kwartaal van 202 liepen de verkopen echter nog wel met 13,6 procent terug.

Op de belangrijke Britse thuismarkt werd een kwart minder auto’s verkocht dan in dezelfde periode in 2020. Verder daalden de verkopen in China én in Europa (GB uitgezonderd) met bijna 8 procent terwijl die in Noord-Amerika een kleine 12 procent lager uitkwam. De onderliggende vraag naar Jaguar en Land Rover blijft wel op een hoog niveau met een recordaantal van ruim 154.000 bestellingen, dat is 30.000 meer dan drie maanden eerder.

Land Rover

Land Rover, dat het al een tijd lang minder slecht doet dan het zustermerk, begint een steeds groter deel van de groepsverkopen voor haar rekening te nemen. In de laatste drie maanden verkocht Land Rover 65.719 auto’s, 34,5 procent minder dan een jaar eerder, terwijl Jaguar weer een daling met 48,7 procent incasseerde naar net 14.407 voertuigen. Dat betekent dat 80 procent van de door JLR verkochte auto’s inmiddels een Land Rover is.

New Range Rover

De halverwege vorig jaar aangetreden Nederlandse verkoopbaas Lennard Hoornik: “We zijn erg blij dat de positieve feedback op de New Range Rover heeft geleid tot veel bestellingen voor dit eerste volledig nieuwe luxe model. Verder dragen de Land Rover Defender en de Jaguar I-Pace ook bij aan het record orderboek.’’

Lees ook:
Land Rover minst betrouwbare automerk

Reageren
500 tekens over
Jaguar Land Rover ziet verbetering in chiptekort - Automobielmanagement.nl

Jaguar Land Rover ziet verbetering in chiptekort

Jaguar Land Rover begint verbetering te zien in de levering van chips waardoor de productie langzamerhand weer kan worden opgevoerd. Dat leidt ook tot een lichte toename van de ‘handelsafleveringen’. In het laatste kwartaal van 202 liepen de verkopen echter nog wel met 13,6 procent terug.

Op de belangrijke Britse thuismarkt werd een kwart minder auto’s verkocht dan in dezelfde periode in 2020. Verder daalden de verkopen in China én in Europa (GB uitgezonderd) met bijna 8 procent terwijl die in Noord-Amerika een kleine 12 procent lager uitkwam. De onderliggende vraag naar Jaguar en Land Rover blijft wel op een hoog niveau met een recordaantal van ruim 154.000 bestellingen, dat is 30.000 meer dan drie maanden eerder.

Land Rover

Land Rover, dat het al een tijd lang minder slecht doet dan het zustermerk, begint een steeds groter deel van de groepsverkopen voor haar rekening te nemen. In de laatste drie maanden verkocht Land Rover 65.719 auto’s, 34,5 procent minder dan een jaar eerder, terwijl Jaguar weer een daling met 48,7 procent incasseerde naar net 14.407 voertuigen. Dat betekent dat 80 procent van de door JLR verkochte auto’s inmiddels een Land Rover is.

New Range Rover

De halverwege vorig jaar aangetreden Nederlandse verkoopbaas Lennard Hoornik: “We zijn erg blij dat de positieve feedback op de New Range Rover heeft geleid tot veel bestellingen voor dit eerste volledig nieuwe luxe model. Verder dragen de Land Rover Defender en de Jaguar I-Pace ook bij aan het record orderboek.’’

Lees ook:
Land Rover minst betrouwbare automerk