Land Rover minst betrouwbare automerk

Land Rovers blijven de minst betrouwbare oudere auto’s, zo blijkt uit een nieuw onderzoek van het Britse What Car? onder meer dan 16.000 autobezitters in dat land. Land Rover scoort een betrouwbaarheid van 65 procent, op afstand gevolgd door de drie Franse merken Citroën met 71 procent, Peugeot met 73,5 procent en Renault met bijna 75 procent. Ook hoog – ofwel slecht – scoren onder meer zustermerk Jaguar, Fiat, Nissan en Vauxhall (Opel).

Jaguar Land Rover schrapt 500 banen

What Car? berekent de score op basis van het aantal noodzakelijke reparaties, hoe lang de auto bij de garage stond en wat de kosten waren. Daarbij werd gekeken naar 27 merken met in totaal 139 modellen. Slechts drie van die modellen behaalden de volle 100 procent, de Ford Mondeo, de Suzuki Vitara en de vorige generatie Nissan Leaf. Het meest betrouwbare merk is Suzuki gevolgd door Lexus en Toyota.

Hoge prijzen

Hoofdredacteur Steve Huntingford: “De prijzen van gebruikte auto’s zijn de hoogte in geschoten door het chiptekort. Veel modellen kosten nu een derde meer dan een jaar geleden, het is daarom belangrijker dan ooit om een betrouwbaar model te kiezen dat je niet opzadelt met een voortdurende stroom hoge reparatierekeningen.’’

Lees ook:
JLR heeft ruim 125.000 auto’s in bestelling

Land Rover minst betrouwbare automerk - Automobielmanagement.nl

Land Rover minst betrouwbare automerk

Land Rovers blijven de minst betrouwbare oudere auto’s, zo blijkt uit een nieuw onderzoek van het Britse What Car? onder meer dan 16.000 autobezitters in dat land. Land Rover scoort een betrouwbaarheid van 65 procent, op afstand gevolgd door de drie Franse merken Citroën met 71 procent, Peugeot met 73,5 procent en Renault met bijna 75 procent. Ook hoog – ofwel slecht – scoren onder meer zustermerk Jaguar, Fiat, Nissan en Vauxhall (Opel).

Jaguar Land Rover schrapt 500 banen

What Car? berekent de score op basis van het aantal noodzakelijke reparaties, hoe lang de auto bij de garage stond en wat de kosten waren. Daarbij werd gekeken naar 27 merken met in totaal 139 modellen. Slechts drie van die modellen behaalden de volle 100 procent, de Ford Mondeo, de Suzuki Vitara en de vorige generatie Nissan Leaf. Het meest betrouwbare merk is Suzuki gevolgd door Lexus en Toyota.

Hoge prijzen

Hoofdredacteur Steve Huntingford: “De prijzen van gebruikte auto’s zijn de hoogte in geschoten door het chiptekort. Veel modellen kosten nu een derde meer dan een jaar geleden, het is daarom belangrijker dan ooit om een betrouwbaar model te kiezen dat je niet opzadelt met een voortdurende stroom hoge reparatierekeningen.’’

Lees ook:
JLR heeft ruim 125.000 auto’s in bestelling