Zweedse Bilia trekt zich terug uit Duitsland

De Zweedse dealergroep Bilia heeft haar laatste vier BMW/Mini-dealerbedrijven in Duitsland verkocht aan Autohaus Krah + Enders. Dat bericht komt net nadat de grote Zweedse concurrent Hedin juist een grote expansie heeft aangekondigd met de overname van de auto-activiteiten van Stern.

Megadealer Bilia haalt meer winst uit occasions

Bilia begon een jaar of zes geleden met het opbouwen van een dealernet in Duitsland. In eerste instantie werden acht bedrijven ingelijfd maar daarvan zijn er al eerder vier gesloten. De Duitse activiteiten draaiden uiteindelijk nog een omzet van rond de 78 miljoen euro maar daarop werd over de laatste twee jaar gerekend wel een verlies van ruim 29 miljoen euro geleden.

Grootste

Bilia is één van de grootste autobedrijven in Europa met 4.900 werknemers en vestigingen in Zweden, Noorwegen, Luxemburg, België en tot op heden Duitsland. Het bedrijf verkoopt Volvo, BMW, Toyota, Mercedes, Renault, Lexus, MINI, Porsche, Nissan, Dacia, Smart en Alpine. Voor een aantal van die merken verzorgt het ook het autotransport in Europa. In 2020 werd met dat al een omzet gedraaid 29 miljard euro.

Lees ook:
Dealergroep Bilia weet winst fors op te voeren

Zweedse Bilia trekt zich terug uit Duitsland - Automobielmanagement.nl

Zweedse Bilia trekt zich terug uit Duitsland

De Zweedse dealergroep Bilia heeft haar laatste vier BMW/Mini-dealerbedrijven in Duitsland verkocht aan Autohaus Krah + Enders. Dat bericht komt net nadat de grote Zweedse concurrent Hedin juist een grote expansie heeft aangekondigd met de overname van de auto-activiteiten van Stern.

Megadealer Bilia haalt meer winst uit occasions

Bilia begon een jaar of zes geleden met het opbouwen van een dealernet in Duitsland. In eerste instantie werden acht bedrijven ingelijfd maar daarvan zijn er al eerder vier gesloten. De Duitse activiteiten draaiden uiteindelijk nog een omzet van rond de 78 miljoen euro maar daarop werd over de laatste twee jaar gerekend wel een verlies van ruim 29 miljoen euro geleden.

Grootste

Bilia is één van de grootste autobedrijven in Europa met 4.900 werknemers en vestigingen in Zweden, Noorwegen, Luxemburg, België en tot op heden Duitsland. Het bedrijf verkoopt Volvo, BMW, Toyota, Mercedes, Renault, Lexus, MINI, Porsche, Nissan, Dacia, Smart en Alpine. Voor een aantal van die merken verzorgt het ook het autotransport in Europa. In 2020 werd met dat al een omzet gedraaid 29 miljard euro.

Lees ook:
Dealergroep Bilia weet winst fors op te voeren