Daimler wordt Mercedes-Benz

Daimler AG wordt met ingang van 1 februari omgedoopt tot Mercedes-Benz Group AG. Die naamwisseling was al eerder aangekondigd en volgt op de afsplitsing van de vrachtwagen- en busdivisie die nu bekend staat als Daimler Truck AG.

Duizenden banen weg bij Daimler

De nieuwe Mercedes-Benz Group concentreert zich op de personenauto’s, inclusief die van AMG, Maybach en EQ, en op de bestelwagens. Daimler Mobility AG gaat ook verder door het leven als Mercedes-Benz Mobility. Die divisie levert mobiliteitsdiensten voor personen- en bestelauto’s op het gebied van financiering, leasing en verzekering.

136 jaar

De naamwisseling gebeurt nagenoeg 136 jaar nadat Carl Benz op 29 januari 1886 een patent voor zijn eerste auto registreerde. “Bijna 136 jaar later vieren we een nieuwe verjaardag,’’ aldus Daimler. Het bedrijf zal op de beurs verder bekend staan als MBG in plaats van DAI. Die aandelen blijven ook genoteerd in de ‘eredivisie’ van de Duitse beurs DAX. Voor de aandeelhouders verandert er verder niets, laat Daimler weten.

Lees ook:
Mercedes-Benz investeert ruim 60 miljard euro

Daimler wordt Mercedes-Benz - Automobielmanagement.nl

Daimler wordt Mercedes-Benz

Daimler AG wordt met ingang van 1 februari omgedoopt tot Mercedes-Benz Group AG. Die naamwisseling was al eerder aangekondigd en volgt op de afsplitsing van de vrachtwagen- en busdivisie die nu bekend staat als Daimler Truck AG.

Duizenden banen weg bij Daimler

De nieuwe Mercedes-Benz Group concentreert zich op de personenauto’s, inclusief die van AMG, Maybach en EQ, en op de bestelwagens. Daimler Mobility AG gaat ook verder door het leven als Mercedes-Benz Mobility. Die divisie levert mobiliteitsdiensten voor personen- en bestelauto’s op het gebied van financiering, leasing en verzekering.

136 jaar

De naamwisseling gebeurt nagenoeg 136 jaar nadat Carl Benz op 29 januari 1886 een patent voor zijn eerste auto registreerde. “Bijna 136 jaar later vieren we een nieuwe verjaardag,’’ aldus Daimler. Het bedrijf zal op de beurs verder bekend staan als MBG in plaats van DAI. Die aandelen blijven ook genoteerd in de ‘eredivisie’ van de Duitse beurs DAX. Voor de aandeelhouders verandert er verder niets, laat Daimler weten.

Lees ook:
Mercedes-Benz investeert ruim 60 miljard euro