Mercedes-Benz maakt 14 miljard euro winst

Mercedes-Benz Group denkt dat de winst over 2021 uiteindelijk is uitgekomen op 14 miljard euro. Dat betekent een verkoopmarge van 12,7 procent terwijl eerder was uitgegaan van 10 tot 12 procent.

Ondanks het aanhoudende tekort aan halfgeleiders heeft Mercedes-Benz Cars & Vans in het vierde kwartaal een marge weten te halen van 15 procent. Dat was te danken aan hoge netto prijzen, ‘een goede productmix en gunstige prestaties bij gebruikte auto’s’, deelt het bedrijf mee in een tussentijds bericht. Dankzij die sterke winstgevendheid was ook de kasstroom hoger dan eerder voorspeld. Mercedes-Benz tekent daarbij wel aan dat er in het vierde kwartaal ‘aanzienlijke positieve effecten op de groepswinst’ waren door ‘deconsolidatie’ door het afsplitsen van de trucks- en bussen activiteiten van Daimler. De ‘winst’ van die herwaardering wordt berekend op 9 tot 10 miljard euro.

Waardevol

“We blijven onze strategie op volle snelheid uitvoeren. Onze focus op winstgevende groei en kostendiscipline in combinatie met een aantrekkelijk productengamma vertaalde zich in een sterke financiële prestatie. Als het meest waardevolle luxe automerk ter wereld versnellen we naar een all-electric en software-georiënteerde toekomst,’’ zegt CEO Ola Källenius.

Lees ook:
Daimler wordt Mercedes-Benz

Mercedes-Benz maakt 14 miljard euro winst - Automobielmanagement.nl

Mercedes-Benz maakt 14 miljard euro winst

Mercedes-Benz Group denkt dat de winst over 2021 uiteindelijk is uitgekomen op 14 miljard euro. Dat betekent een verkoopmarge van 12,7 procent terwijl eerder was uitgegaan van 10 tot 12 procent.

Ondanks het aanhoudende tekort aan halfgeleiders heeft Mercedes-Benz Cars & Vans in het vierde kwartaal een marge weten te halen van 15 procent. Dat was te danken aan hoge netto prijzen, ‘een goede productmix en gunstige prestaties bij gebruikte auto’s’, deelt het bedrijf mee in een tussentijds bericht. Dankzij die sterke winstgevendheid was ook de kasstroom hoger dan eerder voorspeld. Mercedes-Benz tekent daarbij wel aan dat er in het vierde kwartaal ‘aanzienlijke positieve effecten op de groepswinst’ waren door ‘deconsolidatie’ door het afsplitsen van de trucks- en bussen activiteiten van Daimler. De ‘winst’ van die herwaardering wordt berekend op 9 tot 10 miljard euro.

Waardevol

“We blijven onze strategie op volle snelheid uitvoeren. Onze focus op winstgevende groei en kostendiscipline in combinatie met een aantrekkelijk productengamma vertaalde zich in een sterke financiële prestatie. Als het meest waardevolle luxe automerk ter wereld versnellen we naar een all-electric en software-georiënteerde toekomst,’’ zegt CEO Ola Källenius.

Lees ook:
Daimler wordt Mercedes-Benz