Autofabrikanten leveren geen auto’s meer af in Rusland

Oekraïne

Volvo, Volkswagen en Jaguar Land Rover leveren geen auto’s meer af aan klanten in Rusland. Ook Daimler Trucks is met de levering in Rusland gestopt. Verder is Skoda de volgende fabrikant die de productie stil moet leggen vanwege een tekort aan onderdelen uit Oekraïne.

Volvo Cars stuurt geen auto’s meer naar Rusland vanwege de sancties die de EU en de VS hebben afgekondigd. Ook acht Volvo het gezien de oorlog te gevaarlijk om ook in Rusland zelf te opereren. Volvo Cars verkocht er vorig jaar 9.300 auto’s, zo’n één procent van de totale afzet, zodat het besluit weinig invloed zal hebben op de verdere gang van zaken bij de onderneming.

JLR

Jaguar Land Rover heeft eveneens de aflevering van aan Russische ingezetenen verkochte auto’s voorlopig gestopt. “De huidige situatie in de wereld leidt tot handelsproblemen waardoor we de aflevering van voertuigen aan de Russische markt pauzeren. We houden de situatie voortdurend in de gaten namens ons wereldwijde klantenbestand,’’ aldus een verklaring. JLR heeft geen fabrieken in Rusland of Oekraïne maar wel een recent geopende grote fabriek in Slowakije.

Ook Volkswagen heeft de aflevering aan klanten van auto’s die zich al in Rusland bevinden stopgezet. Ook die autofabrikant doet dat vanwege de sancties. Ook Daimler Trucks stuurt voorlopig ook geen voertuigen meer naar dat land.

Skoda

Verder heeft Skoda de productie in Roemenië moeten stoppen omdat er geen onderdelen uit Oekraïne worden aangevoerd. Daarbij gaat het onder meer om de Skoda Enyaq iV. Skoda zegt dat het werkt met verschillende toeleveranciers uit Oekraïne. Het bedrijf stelt alles in het werk om zo snel mogelijk alternatieven te vinden. Deze week moest Volkswagen al twee Duitse fabrieken tijdelijk sluiten omdat een Oekraïne toeleverancier niet in staat is elektrische bedrading te zenden.

Lees ook:
Oorlog Oekraïne legt eerste autofabrieken stil

Autofabrikanten leveren geen auto’s meer af in Rusland - Automobielmanagement.nl

Autofabrikanten leveren geen auto’s meer af in Rusland

Oekraïne

Volvo, Volkswagen en Jaguar Land Rover leveren geen auto’s meer af aan klanten in Rusland. Ook Daimler Trucks is met de levering in Rusland gestopt. Verder is Skoda de volgende fabrikant die de productie stil moet leggen vanwege een tekort aan onderdelen uit Oekraïne.

Volvo Cars stuurt geen auto’s meer naar Rusland vanwege de sancties die de EU en de VS hebben afgekondigd. Ook acht Volvo het gezien de oorlog te gevaarlijk om ook in Rusland zelf te opereren. Volvo Cars verkocht er vorig jaar 9.300 auto’s, zo’n één procent van de totale afzet, zodat het besluit weinig invloed zal hebben op de verdere gang van zaken bij de onderneming.

JLR

Jaguar Land Rover heeft eveneens de aflevering van aan Russische ingezetenen verkochte auto’s voorlopig gestopt. “De huidige situatie in de wereld leidt tot handelsproblemen waardoor we de aflevering van voertuigen aan de Russische markt pauzeren. We houden de situatie voortdurend in de gaten namens ons wereldwijde klantenbestand,’’ aldus een verklaring. JLR heeft geen fabrieken in Rusland of Oekraïne maar wel een recent geopende grote fabriek in Slowakije.

Ook Volkswagen heeft de aflevering aan klanten van auto’s die zich al in Rusland bevinden stopgezet. Ook die autofabrikant doet dat vanwege de sancties. Ook Daimler Trucks stuurt voorlopig ook geen voertuigen meer naar dat land.

Skoda

Verder heeft Skoda de productie in Roemenië moeten stoppen omdat er geen onderdelen uit Oekraïne worden aangevoerd. Daarbij gaat het onder meer om de Skoda Enyaq iV. Skoda zegt dat het werkt met verschillende toeleveranciers uit Oekraïne. Het bedrijf stelt alles in het werk om zo snel mogelijk alternatieven te vinden. Deze week moest Volkswagen al twee Duitse fabrieken tijdelijk sluiten omdat een Oekraïne toeleverancier niet in staat is elektrische bedrading te zenden.

Lees ook:
Oorlog Oekraïne legt eerste autofabrieken stil