Dat heeft topman Carlos Tavares onthuld in Dare Forward 2030, het strategische plan voor het fusiebedrijf van Groupe PSA en Fiat Chrysler Automobiles. Stellantis wil in 2038 volledig CO2-neutraal werken en daarmee ‘de industriekampioen in het gevecht tegen klimaatverandering’ worden.

Online en waterstof

Het plan bevat een groot aantal concrete punten. Zo wil Stellantis de 5 miljard euro aan synergievoordelen door de fusie in 2024 gerealiseerd hebben. Verder moet in 2030 een derde van de verkopen online gerealiseerd zijn. Het autobedrijf wil zowel de batterij capaciteit fors opvoeren als meer nadruk leggen op waterstof met de eerste grote bestelwagens op die brandstof. Ook zijn de eerste vol-elektrische modellen aangekondigd voor Jeep en RAM. Stellantis wil ook de opbrengsten uit premium en luxe modellen minstens verviervoudigen. Met het Google-zusterbedrijf Waymo werkt Stellantis aan duurzame ‘Delivery as a Service’.

Lees ook:
Winst Stellantis bijna verdrievoudigd