Toyota staakt productie in autofabriek Sint-Petersburg

Oekraïne

Toyota legt de productie stil in de Russische fabriek van het merk in Sint-Petersburg. Als reden geeft Toyota de verstoringen in de toeleveringsketen als gevolg van de oorlog in Oekraïne. In Sint-Petersburg bouwt het bedrijf hoofdzakelijk de RAV4 en de Camry voor de Russische markt.

De fabriek, die 2600 werknemers telt, kan jaarlijks 100.000 auto’s maken. Dat waren er vorig jaar circa 80.000. Toyota laat in een verklaring weten met grote zorgen naar de situatie in Oekraïne en de veiligheid van de mensen in het land te kijken. De productie en verkoop in de rest van Europa worden niet geraakt door de oorlog, aldus het concern.

Meer fabrieken stilgelegd

De Japanse autofabrikanten Honda en Mazda hebben ook gezegd te stoppen met leveringen aan de Russische markt. Steeds meer grote autobouwers zijn nu gestopt met verkopen in Rusland vanwege de invasie van Oekraïne, waaronder Volkswagen, BMW, Mercedes-Benz, Volvo Cars en Jaguar Land Rover. Ook westerse vrachtwagenbouwers zoals Daimler Truck en Volvo Trucks hebben de Russische verkopen gestaakt.

AvtoVAZ

Het Russische autobedrijf AvtoVAZ, producent van de Lada, gaat de productie tijdelijk stilleggen vanwege een tekort aan elektronische componenten. De grootste autobouwer van Rusland stopt zaterdag met de productie in de fabrieken van Togliatti en Izjevsk en dan volgende week ook weer een paar dagen. AvtoVAZ is grotendeels in handen van het Franse Renault.

Lees ook:
VDL Nedcar legt productie stil door oorlog Oekraïne

Toyota staakt productie in autofabriek Sint-Petersburg - Automobielmanagement.nl

Toyota staakt productie in autofabriek Sint-Petersburg

Oekraïne

Toyota legt de productie stil in de Russische fabriek van het merk in Sint-Petersburg. Als reden geeft Toyota de verstoringen in de toeleveringsketen als gevolg van de oorlog in Oekraïne. In Sint-Petersburg bouwt het bedrijf hoofdzakelijk de RAV4 en de Camry voor de Russische markt.

De fabriek, die 2600 werknemers telt, kan jaarlijks 100.000 auto’s maken. Dat waren er vorig jaar circa 80.000. Toyota laat in een verklaring weten met grote zorgen naar de situatie in Oekraïne en de veiligheid van de mensen in het land te kijken. De productie en verkoop in de rest van Europa worden niet geraakt door de oorlog, aldus het concern.

Meer fabrieken stilgelegd

De Japanse autofabrikanten Honda en Mazda hebben ook gezegd te stoppen met leveringen aan de Russische markt. Steeds meer grote autobouwers zijn nu gestopt met verkopen in Rusland vanwege de invasie van Oekraïne, waaronder Volkswagen, BMW, Mercedes-Benz, Volvo Cars en Jaguar Land Rover. Ook westerse vrachtwagenbouwers zoals Daimler Truck en Volvo Trucks hebben de Russische verkopen gestaakt.

AvtoVAZ

Het Russische autobedrijf AvtoVAZ, producent van de Lada, gaat de productie tijdelijk stilleggen vanwege een tekort aan elektronische componenten. De grootste autobouwer van Rusland stopt zaterdag met de productie in de fabrieken van Togliatti en Izjevsk en dan volgende week ook weer een paar dagen. AvtoVAZ is grotendeels in handen van het Franse Renault.

Lees ook:
VDL Nedcar legt productie stil door oorlog Oekraïne