VDL Nedcar legt productie stil door oorlog Oekraïne

Oekraïne

VDL Nedcar is door de oorlog in Oekraïne gedwongen de productie vanaf maandag stil te leggen. In Oekraïne gevestigde bedrijven kunnen geen kabelbomen voor de te bouwen auto’s leveren. Die onderdelen krijgt het Limburgse autobedrijf via opdrachtgever BMW aangeleverd door het Duitse Leoni dat twee fabrieken in Oekraïne heeft.

VDL Nedcar gaat maand dicht wegens coronavirus

Dat staat in een interne mededeling aan het personeel. De directie is in overleg met alle betrokken partijen, met name ook de uitzendbedrijven die tijdelijke krachten aan VDL Nedcar leveren. Het tekort aan onderdelen raakt ook enkele fabrieken van BMW zelf. De vestigingen in München en Dingolfing in Duitsland liggen al stil of worden binnenkort stopgezet, evenals de fabriek van Mini in het Engelse Oxford.

Verder heeft de hele BMW Groep, net als een reeks andere automerken, de levering van auto’s aan klanten in Rusland geschorst. Eerder meldde Volkswagen al dat het Duitse bedrijven moest stil leggen omdat er geen elektrische bedrading uit Oekraïense fabrieken wordt aangeleverd.

Lees ook:
Autofabrikanten leveren geen auto’s meer af in Rusland

VDL Nedcar legt productie stil door oorlog Oekraïne - Automobielmanagement.nl

VDL Nedcar legt productie stil door oorlog Oekraïne

Oekraïne

VDL Nedcar is door de oorlog in Oekraïne gedwongen de productie vanaf maandag stil te leggen. In Oekraïne gevestigde bedrijven kunnen geen kabelbomen voor de te bouwen auto’s leveren. Die onderdelen krijgt het Limburgse autobedrijf via opdrachtgever BMW aangeleverd door het Duitse Leoni dat twee fabrieken in Oekraïne heeft.

VDL Nedcar gaat maand dicht wegens coronavirus

Dat staat in een interne mededeling aan het personeel. De directie is in overleg met alle betrokken partijen, met name ook de uitzendbedrijven die tijdelijke krachten aan VDL Nedcar leveren. Het tekort aan onderdelen raakt ook enkele fabrieken van BMW zelf. De vestigingen in München en Dingolfing in Duitsland liggen al stil of worden binnenkort stopgezet, evenals de fabriek van Mini in het Engelse Oxford.

Verder heeft de hele BMW Groep, net als een reeks andere automerken, de levering van auto’s aan klanten in Rusland geschorst. Eerder meldde Volkswagen al dat het Duitse bedrijven moest stil leggen omdat er geen elektrische bedrading uit Oekraïense fabrieken wordt aangeleverd.

Lees ook:
Autofabrikanten leveren geen auto’s meer af in Rusland