Sony en Honda gaan samen elektrische auto’s maken

Sony en Honda willen een joint venture oprichten om elektrische auto’s te ontwikkelen en produceren. Dat volgt op een aankondiging van Sony dat het kijkt naar mogelijkheden om de EV-markt te betreden. Daarbij werd ook al een eerste prototype aan de wereld getoond.

EV-nieuws: zo ver komt een Honda E op één acculading

Het gezamenlijke bedrijf moet later dit jaar formeel opgericht worden en haar eerste auto in 2025 op de markt willen brengen, aldus een gezamenlijke verklaring. Honda is dan verantwoordelijk voor de productie terwijl Sony de bijbehorende diensten in een mobiliteitsplatform voor haar rekening zal nemen.

Voorop

“Het nieuwe bedrijf stelt zich ten doel om voorop te staan bij innovatie, evolutie en uitbreiden van de mobiliteit in de wereld. Ik geloof dan ook dat deze alliantie grote mogelijkheden biedt voor de toekomst van de mobiliteit,’’ omschrijft CEO Toshihiro Mibe van de Japanse autofabrikant.

Lees ook:
Honda wil vanaf 2040 alleen full-electric

Sony en Honda gaan samen elektrische auto’s maken - Automobielmanagement.nl

Sony en Honda gaan samen elektrische auto’s maken

Sony en Honda willen een joint venture oprichten om elektrische auto’s te ontwikkelen en produceren. Dat volgt op een aankondiging van Sony dat het kijkt naar mogelijkheden om de EV-markt te betreden. Daarbij werd ook al een eerste prototype aan de wereld getoond.

EV-nieuws: zo ver komt een Honda E op één acculading

Het gezamenlijke bedrijf moet later dit jaar formeel opgericht worden en haar eerste auto in 2025 op de markt willen brengen, aldus een gezamenlijke verklaring. Honda is dan verantwoordelijk voor de productie terwijl Sony de bijbehorende diensten in een mobiliteitsplatform voor haar rekening zal nemen.

Voorop

“Het nieuwe bedrijf stelt zich ten doel om voorop te staan bij innovatie, evolutie en uitbreiden van de mobiliteit in de wereld. Ik geloof dan ook dat deze alliantie grote mogelijkheden biedt voor de toekomst van de mobiliteit,’’ omschrijft CEO Toshihiro Mibe van de Japanse autofabrikant.

Lees ook:
Honda wil vanaf 2040 alleen full-electric