“Als de handel stopt, dan stopt Avtovaz,’’ aldus een woordvoerder. Eigenaar Renault Groep hult zich nog steeds in stilzwijgen over de gevolgen van de problemen bij haar dochterbedrijf.

Vrije dagen

De onderbreking is in eerste instantie tijdelijk, blijkt uit een uitgelekt memo. Door de huidige crisis in de levering van elektronische componenten en teneinde een sterke daling van de inkomens van de werknemers te vermijden, heeft de directie van Avtovaz een aantal extra doorbetaalde vrije dagen ingesteld. Inmiddels is ook duidelijk dat de fabrieken in ieder geval komende week ook niet zullen draaien.

Eerder hebben nagenoeg alle autofabrikanten hun activiteiten in Rusland stopgezet. Dat gaat, voor zover van toepassing, zowel om fabrieken daar als om de verkoop en aflevering van auto’s voor Russische klanten.

Lees ook:
Wat doet Renault met Lada-fabrikant Avrovaz?