Baas VDL-concurrent Magna naar Rivian

De Amerikaanse EV-fabrikant Rivian heeft Frank Klein benoemd tot operationeel directeur. Klein was hiervoor hoofd van de autoproductie bij Magna Internationaal en bestuursvoorzitter van de Oostenrijkse divisie Magna Steyr AG.

Het Canadese Magna is de grootste onafhankelijke autobouwer ter wereld en daarmee een grote concurrent van VDL Nedcar dat juist met Rivian onderhandelt over de productie van auto’s voor de Europese markt.

Bestelauto’s

Voordat hij in 2019 in dienst trad bij Magna werkte Klein 27 jaar voor Mercedes-Benz, onder andere als baas van de bestelwagen business. Ook was hij daar projectleider voor de bouw van een fabriek in Hongarije. Ervaring met bestelwagens komt hem nu goed uit want Rivian heeft onder meer een order voor 100.000 bestelwagens voor Amazon, ook één van haar grootste aandeelhouders.

Lees ook:
Rivian lijdt bijna 5 miljard dollar verlies

Baas VDL-concurrent Magna naar Rivian - Automobielmanagement.nl

Baas VDL-concurrent Magna naar Rivian

De Amerikaanse EV-fabrikant Rivian heeft Frank Klein benoemd tot operationeel directeur. Klein was hiervoor hoofd van de autoproductie bij Magna Internationaal en bestuursvoorzitter van de Oostenrijkse divisie Magna Steyr AG.

Het Canadese Magna is de grootste onafhankelijke autobouwer ter wereld en daarmee een grote concurrent van VDL Nedcar dat juist met Rivian onderhandelt over de productie van auto’s voor de Europese markt.

Bestelauto’s

Voordat hij in 2019 in dienst trad bij Magna werkte Klein 27 jaar voor Mercedes-Benz, onder andere als baas van de bestelwagen business. Ook was hij daar projectleider voor de bouw van een fabriek in Hongarije. Ervaring met bestelwagens komt hem nu goed uit want Rivian heeft onder meer een order voor 100.000 bestelwagens voor Amazon, ook één van haar grootste aandeelhouders.

Lees ook:
Rivian lijdt bijna 5 miljard dollar verlies