Volkswagen moet productie ID-modellen stilleggen door oorlog in Oekraïne

De Volkswagen fabriek in Zwickau, waar de elektrische ID-modellen worden gebouwd, ligt in ieder geval stil tot begin april. Door de oorlog in Oekraïne kan een daar gevestigde fabrikant van kabelbomen niet leveren. Ook de autofabriek in Dresden blijft voorlopig dicht. Dat heeft productiedirecteur Christian Volmer bevestigd.

De al twee weken geleden stilgelegde hoofdfabriek van VW in Wolfsburg gaat deze week wel weer draaien, zij het op een laag tempo met maar één ploeg. Tot nu toe is het de bedoeling volgende week weer op een tweeploegendienst over te schakelen. Bij de vestiging in Emden waar de Passat wordt gebouwd, doen zich geen problemen voor. Volkswagen zoekt naarstig naar nieuwe leveranciers maar wil haar Oekraïne-relaties niet in de steek laten.

Toyota

In Japan moet Toyota de meeste fabrieken tijdelijk stopzetten door weer een ander probleem: een recente hevige aardbeving. Een aantal toeleveranciers kan daardoor in ieder geval tijdelijk niet werken en dus geen onderdelen sturen. In ieder geval gaan 18 productielijnen in elf verschillende fabrieken voorlopig plat. Ook Subaru moet vanwege de aardbeving de fabricage in Japan onderbreken.

Lees ook:
VW verschuift productie naar fabrieken buiten Europa

Volkswagen moet productie ID-modellen stilleggen door oorlog in Oekraïne - Automobielmanagement.nl

Volkswagen moet productie ID-modellen stilleggen door oorlog in Oekraïne

De Volkswagen fabriek in Zwickau, waar de elektrische ID-modellen worden gebouwd, ligt in ieder geval stil tot begin april. Door de oorlog in Oekraïne kan een daar gevestigde fabrikant van kabelbomen niet leveren. Ook de autofabriek in Dresden blijft voorlopig dicht. Dat heeft productiedirecteur Christian Volmer bevestigd.

De al twee weken geleden stilgelegde hoofdfabriek van VW in Wolfsburg gaat deze week wel weer draaien, zij het op een laag tempo met maar één ploeg. Tot nu toe is het de bedoeling volgende week weer op een tweeploegendienst over te schakelen. Bij de vestiging in Emden waar de Passat wordt gebouwd, doen zich geen problemen voor. Volkswagen zoekt naarstig naar nieuwe leveranciers maar wil haar Oekraïne-relaties niet in de steek laten.

Toyota

In Japan moet Toyota de meeste fabrieken tijdelijk stopzetten door weer een ander probleem: een recente hevige aardbeving. Een aantal toeleveranciers kan daardoor in ieder geval tijdelijk niet werken en dus geen onderdelen sturen. In ieder geval gaan 18 productielijnen in elf verschillende fabrieken voorlopig plat. Ook Subaru moet vanwege de aardbeving de fabricage in Japan onderbreken.

Lees ook:
VW verschuift productie naar fabrieken buiten Europa