Tesla brengt ‘Duitse’ Model Y snel naar Nederland

Tesla wil nog voor het eind van de maand Model Y Performance auto’s in Nederland afleveren die in de nieuwe fabriek in Duitsland zijn gebouwd. De prijzen van dat model beginnen bij 70.000 euro.

Tesla (2022)

Tesla heeft deze week de eerste dertig auto’s die geproduceerd zijn in haar Gigafactory Berlijn-Brandenburg afgeleverd aan Duitse klanten. Dat waren tevens de eerste Model Y Performance auto’s voor de Europese markt.

Vijfde fabriek

Tesla Berlijn is de eerste Gigafactory in Europa en de meest geavanceerde faciliteit tot nu toe. Het project, Tesla’s vijfde fabriek in de wereld, werd in november 2019 aangekondigd waarna de bouw begon in de lente van 2020. Ongeveer twee jaar later heeft de fabriek alle benodigde vergunningen en is er begonnen met de productie van Tesla’s elektrische compacte SUV. De Duitse fabriek zal auto’s gaan leveren aan alle Europese markten waar Tesla actief is.

Grootste

Gigafactory Berlijn-Brandenburg combineert meerdere productie-units op haar 300 hectare grote terrein met een totale fabrieksoppervlakte van 227.000 vierkante meter. Als alle units eenmaal draaien zullen ongeveer 12.000 werknemers auto’s, batterijcellen, batterijen, elektromotoren, plastic onderdelen, stoelen, assen en andere onderdelen produceren. Met een jaarlijkse productiecapaciteit van 500.000 voertuigen en tot 50 GWh batterijproductie is het naar capaciteit de grootste fabriek van elektrische auto’s in Europa.

Lees ook:
Duitse Tesla-fabriek officieel in bedrijf

Reageren
500 tekens over
Tesla brengt ‘Duitse’ Model Y snel naar Nederland - Automobielmanagement.nl

Tesla brengt ‘Duitse’ Model Y snel naar Nederland

Tesla wil nog voor het eind van de maand Model Y Performance auto’s in Nederland afleveren die in de nieuwe fabriek in Duitsland zijn gebouwd. De prijzen van dat model beginnen bij 70.000 euro.

Tesla (2022)

Tesla heeft deze week de eerste dertig auto’s die geproduceerd zijn in haar Gigafactory Berlijn-Brandenburg afgeleverd aan Duitse klanten. Dat waren tevens de eerste Model Y Performance auto’s voor de Europese markt.

Vijfde fabriek

Tesla Berlijn is de eerste Gigafactory in Europa en de meest geavanceerde faciliteit tot nu toe. Het project, Tesla’s vijfde fabriek in de wereld, werd in november 2019 aangekondigd waarna de bouw begon in de lente van 2020. Ongeveer twee jaar later heeft de fabriek alle benodigde vergunningen en is er begonnen met de productie van Tesla’s elektrische compacte SUV. De Duitse fabriek zal auto’s gaan leveren aan alle Europese markten waar Tesla actief is.

Grootste

Gigafactory Berlijn-Brandenburg combineert meerdere productie-units op haar 300 hectare grote terrein met een totale fabrieksoppervlakte van 227.000 vierkante meter. Als alle units eenmaal draaien zullen ongeveer 12.000 werknemers auto’s, batterijcellen, batterijen, elektromotoren, plastic onderdelen, stoelen, assen en andere onderdelen produceren. Met een jaarlijkse productiecapaciteit van 500.000 voertuigen en tot 50 GWh batterijproductie is het naar capaciteit de grootste fabriek van elektrische auto’s in Europa.

Lees ook:
Duitse Tesla-fabriek officieel in bedrijf