D’Ieteren koopt taxibedrijf Taxis Verts

D’Ieteren heeft via haar start-up Lab Box het Brusselse taxibedrijf Taxis Verts overgenomen. De Belgische Volkswagen-importeur heeft ook belangen in Carglass/Belron, in de onderdelenhandel, in agenda’s via Moleskine en in onderhoud van gebouwen, maar was tot nu toe niet actief in de taxiwereld.

“Met de blik op de toekomst, bouwt D’Ieteren samen met Lab Box een breed ecosysteem aan merken, producten en diensten met als enig doel ieders dagelijkse mobiliteit gemakkelijker te maken.’’ Zo is Lab Box al actief in autodelen (Poppy), leasing (Lizy), opladers voor elektrisch auto’s (EDI), vlootbeheer van zelfrijdende auto’s (Ush), professionele chauffeursdiensten (Husk) en verscheidene mobiliteitstoepassingen (zoals Skipr).

Digitale leider

Hoeveel D’Ieteren heeft betaald voor een van de grootste taxibedrijven van Brussel is niet bekendgemaakt. De onderneming wil het Brusselse taxibedrijf ‘duurzaam en innovatief’ doen groeien en er de digitale leider op de nationale taximarkt in België van maken. “De bevoorrechte link met D’Ieteren zal helpen om de chauffeurs een duwtje in de rug te geven richting elektrische voertuigen”, zegt de autogroep.”

Lees ook:
D’Ieteren wil Parts Holding Europe overnemen

D’Ieteren koopt taxibedrijf Taxis Verts - Automobielmanagement.nl

D’Ieteren koopt taxibedrijf Taxis Verts

D’Ieteren heeft via haar start-up Lab Box het Brusselse taxibedrijf Taxis Verts overgenomen. De Belgische Volkswagen-importeur heeft ook belangen in Carglass/Belron, in de onderdelenhandel, in agenda’s via Moleskine en in onderhoud van gebouwen, maar was tot nu toe niet actief in de taxiwereld.

“Met de blik op de toekomst, bouwt D’Ieteren samen met Lab Box een breed ecosysteem aan merken, producten en diensten met als enig doel ieders dagelijkse mobiliteit gemakkelijker te maken.’’ Zo is Lab Box al actief in autodelen (Poppy), leasing (Lizy), opladers voor elektrisch auto’s (EDI), vlootbeheer van zelfrijdende auto’s (Ush), professionele chauffeursdiensten (Husk) en verscheidene mobiliteitstoepassingen (zoals Skipr).

Digitale leider

Hoeveel D’Ieteren heeft betaald voor een van de grootste taxibedrijven van Brussel is niet bekendgemaakt. De onderneming wil het Brusselse taxibedrijf ‘duurzaam en innovatief’ doen groeien en er de digitale leider op de nationale taximarkt in België van maken. “De bevoorrechte link met D’Ieteren zal helpen om de chauffeurs een duwtje in de rug te geven richting elektrische voertuigen”, zegt de autogroep.”

Lees ook:
D’Ieteren wil Parts Holding Europe overnemen