PHE is uitgegroeid tot een cruciaal omnichannel distributieplatform op de onafhankelijke aftermarket voor voertuigonderdelen. Het bedrijf, met een omzet van rond de 1,9 miljard euro, heeft sterke posities in Frankrijk, België, Spanje, Italië, Luxemburg en Nederland. PHE is onder meer eigenaar van Autodistribution, Doyen en Geevers.

Voorspelbaar

“De Europese onderdelenmarkt is een grote (ca. 50 miljard euro) en structureel groeiende gefragmenteerde markt die in het verleden blijk heeft gegeven van een sterke veerkracht en een hoge mate van voorspelbaarheid. Het succesvolle bedrijfsmodel van PHE is gebaseerd op schaal- en inkoopcapaciteiten, en een dicht distributienetwerk.’’

Waardecreatie

Nicolas D’Ieteren, Voorzitter van de Raad van Bestuur van D’Ieteren Group: “Ik kijk ernaar uit om het veelbelovende groeiplatform PHE te verwelkomen, in een sector die we goed kennen. De vooruitzichten op het vlak van waardecreatie zijn bijzonder aantrekkelijk en we kijken ernaar uit om de langetermijnontwikkeling van PHE te ondersteunen.”

Stéphane Antiglio, CEO van PHE: “Sinds 2015 heeft PHE grote stappen in haar ontwikkeling doorgemaakt. Vandaag geloven we dat D’Ieteren Group dankzij zijn langetermijnvisie en groeiambities de juiste volgende partner is voor onze onderneming.”

Lees ook:
Belgische VW-dealer d’Ieteren stelt verwachtingen naar boven bij