VW moet introductie ID.5 een maand uitstellen

Volkswagen moet de introductie van de elektrische SUV ID.5 voorlopig een maand uitstellen. Dit komt door het onderdelentekort vanwege de oorlog in Oekraïne. Het nieuwe elektrische model moet nu vanaf 6 mei bij de dealers staan terwijl de eerdere planning van de eerste week van april uitging.

“Voor deze datum mag geen voertuig openbaar getoond, voor een proefrit ingezet of uitgeleverd worden,’’ heeft VW de dealers in Duitsland meegedeeld. ID.5’s die klaar staan voor aflevering worden voorlopig ook vastgehouden bij de fabriek. VW wil daarmee bereiken dat alle dealers gelijk worden behandeld en dat het nieuwe model ook overal tegelijk geïntroduceerd kan worden. Ook na 6 mei moeten klanten die een ID.5 hebben besteld echter zo goed als zeker nog lang op hun nieuwe auto wachten. Voertuigen die nu besteld worden, staan pas volgend jaar voor de deur.

Kabelbomen

VW heeft de productie van elektrische auto’s in onder meer Zwickau al verschillende malen moeten onderbreken, dit keer niet zo zeer vanwege het chiptekort maar omdat een leverancier in Oekraïne geen kabelbomen kan bezorgen. Zusterbedrijf Skoda heeft eind vorige week wel laten weten dat de aanvoer van de kabelbomen uit Oekraïne wel weer op gang begint te komen.

Lees ook:
Volkswagen moet productie ID-modellen stilleggen door oorlog in Oekraïne

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reageren
500 tekens over
VW moet introductie ID.5 een maand uitstellen - Automobielmanagement.nl

VW moet introductie ID.5 een maand uitstellen

Volkswagen moet de introductie van de elektrische SUV ID.5 voorlopig een maand uitstellen. Dit komt door het onderdelentekort vanwege de oorlog in Oekraïne. Het nieuwe elektrische model moet nu vanaf 6 mei bij de dealers staan terwijl de eerdere planning van de eerste week van april uitging.

“Voor deze datum mag geen voertuig openbaar getoond, voor een proefrit ingezet of uitgeleverd worden,’’ heeft VW de dealers in Duitsland meegedeeld. ID.5’s die klaar staan voor aflevering worden voorlopig ook vastgehouden bij de fabriek. VW wil daarmee bereiken dat alle dealers gelijk worden behandeld en dat het nieuwe model ook overal tegelijk geïntroduceerd kan worden. Ook na 6 mei moeten klanten die een ID.5 hebben besteld echter zo goed als zeker nog lang op hun nieuwe auto wachten. Voertuigen die nu besteld worden, staan pas volgend jaar voor de deur.

Kabelbomen

VW heeft de productie van elektrische auto’s in onder meer Zwickau al verschillende malen moeten onderbreken, dit keer niet zo zeer vanwege het chiptekort maar omdat een leverancier in Oekraïne geen kabelbomen kan bezorgen. Zusterbedrijf Skoda heeft eind vorige week wel laten weten dat de aanvoer van de kabelbomen uit Oekraïne wel weer op gang begint te komen.

Lees ook:
Volkswagen moet productie ID-modellen stilleggen door oorlog in Oekraïne

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reageren
500 tekens over