Productie Toyota op recordniveau

Toyota heeft in februari ondanks het chiptekort een recordaantal van 740.996 auto’s geproduceerd. Dat was bijna 11 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar.

Foto: Toyota

In Japan kwam de productie nog geen vier procent hoger uit maar elders in de wereld wisten de Japanners 15 procent meer auto’s te bouwen. Dat goede resultaat ‘overzee’ is volgens Toyota te danken aan de uitstekende samenwerking van de leveranciers.

Japan

In zowel Japan als elders nam de productie voor het eerst in twee maanden weer toe vergeleken met een jaar eerder. De wereldwijde verkopen bleven daarentegen ook bij Toyota lager, zij het met slechts 1,5 procent naar 701.339 auto’s. Dat komt vooral door de Japanse markt waar het grootste merk 26 procent minder auto’s verkocht dan in februari 2021. Buiten Japan, met 599.625 auto’s een veel belangrijker afzetgebied, bleef de daling beperkt tot 4,4 procent.

Elektrisch

Toyota heeft verder bij elektrische voertuigen eind februari de grens van 20 miljoen auto’s overschreden. De autofabrikant berekent dat dat rond de 160 miljoen ton aan CO2-emissies heeft bespaard. “Vooruitkijkend blijft Toyota steeds betere auto’s met een volledig gamma aan elektrische auto’s creëren teneinde een carbon-neutrale maatschappij te realiseren.’’

Lees ook:
Toyota schroeft productie terug vanwege onderdelentekort

Reageren
500 tekens over
Productie Toyota op recordniveau - Automobielmanagement.nl

Productie Toyota op recordniveau

Toyota heeft in februari ondanks het chiptekort een recordaantal van 740.996 auto’s geproduceerd. Dat was bijna 11 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar.

Foto: Toyota

In Japan kwam de productie nog geen vier procent hoger uit maar elders in de wereld wisten de Japanners 15 procent meer auto’s te bouwen. Dat goede resultaat ‘overzee’ is volgens Toyota te danken aan de uitstekende samenwerking van de leveranciers.

Japan

In zowel Japan als elders nam de productie voor het eerst in twee maanden weer toe vergeleken met een jaar eerder. De wereldwijde verkopen bleven daarentegen ook bij Toyota lager, zij het met slechts 1,5 procent naar 701.339 auto’s. Dat komt vooral door de Japanse markt waar het grootste merk 26 procent minder auto’s verkocht dan in februari 2021. Buiten Japan, met 599.625 auto’s een veel belangrijker afzetgebied, bleef de daling beperkt tot 4,4 procent.

Elektrisch

Toyota heeft verder bij elektrische voertuigen eind februari de grens van 20 miljoen auto’s overschreden. De autofabrikant berekent dat dat rond de 160 miljoen ton aan CO2-emissies heeft bespaard. “Vooruitkijkend blijft Toyota steeds betere auto’s met een volledig gamma aan elektrische auto’s creëren teneinde een carbon-neutrale maatschappij te realiseren.’’

Lees ook:
Toyota schroeft productie terug vanwege onderdelentekort