De fabriek komt in Chatham County’s Triangle Innovation Point, een gebied ter grootte van 800 hectare, en krijgt drie hoofdlocaties: productie en assemblage van elektrische auto’s en bussen, productie van accu’s voor elektrische voertuigen en bijbehorende industrie voor toeleveranciers. De bouw van de eerste fase begint al in 2022 en verwacht wordt dat de productie in juli 2024 zal starten. VinFast is van plan daarna in verdere uitbreidingen te investeren.

Ecosysteem

EV-fabrikant VinFast, opgericht in 2017, heeft zijn hoofdkantoor in Hanoi en een productiefaciliteit in Haiphong. Daar moet de capaciteit vanaf 2026 zijn opgevoerd tot 95.000 voertuigen per jaar. VinFast is actief in ons land, de Verenigde Staten, Canada, Duitsland en Frankrijk. Het bedrijf biedt op de thuismarkt in Vietnam een compleet ecosysteem van elektrisch vervoer aan, waaronder e-scooters, elektrische auto’s en bussen, oplaadstations en oplossingen voor groene energie.

Lees ook:
LeasePlan wil auto’s VinFast gaan aanbieden