VinFast bouwt autofabriek in VS

De Vietnamese autofabrikant VinFast gaat een fabriek bouwen in de Amerikaanse staat North Carolina. VinFast denkt in de eerste fase twee miljard dollar in het project te investeren. Dat eerste deel krijgt een capaciteit van 150.000 voertuigen per jaar.

De fabriek komt in Chatham County’s Triangle Innovation Point, een gebied ter grootte van 800 hectare, en krijgt drie hoofdlocaties: productie en assemblage van elektrische auto’s en bussen, productie van accu’s voor elektrische voertuigen en bijbehorende industrie voor toeleveranciers. De bouw van de eerste fase begint al in 2022 en verwacht wordt dat de productie in juli 2024 zal starten. VinFast is van plan daarna in verdere uitbreidingen te investeren.

Ecosysteem

EV-fabrikant VinFast, opgericht in 2017, heeft zijn hoofdkantoor in Hanoi en een productiefaciliteit in Haiphong. Daar moet de capaciteit vanaf 2026 zijn opgevoerd tot 95.000 voertuigen per jaar. VinFast is actief in ons land, de Verenigde Staten, Canada, Duitsland en Frankrijk. Het bedrijf biedt op de thuismarkt in Vietnam een compleet ecosysteem van elektrisch vervoer aan, waaronder e-scooters, elektrische auto’s en bussen, oplaadstations en oplossingen voor groene energie.

Lees ook:
LeasePlan wil auto’s VinFast gaan aanbieden

VinFast bouwt autofabriek in VS - Automobielmanagement.nl

VinFast bouwt autofabriek in VS

De Vietnamese autofabrikant VinFast gaat een fabriek bouwen in de Amerikaanse staat North Carolina. VinFast denkt in de eerste fase twee miljard dollar in het project te investeren. Dat eerste deel krijgt een capaciteit van 150.000 voertuigen per jaar.

De fabriek komt in Chatham County’s Triangle Innovation Point, een gebied ter grootte van 800 hectare, en krijgt drie hoofdlocaties: productie en assemblage van elektrische auto’s en bussen, productie van accu’s voor elektrische voertuigen en bijbehorende industrie voor toeleveranciers. De bouw van de eerste fase begint al in 2022 en verwacht wordt dat de productie in juli 2024 zal starten. VinFast is van plan daarna in verdere uitbreidingen te investeren.

Ecosysteem

EV-fabrikant VinFast, opgericht in 2017, heeft zijn hoofdkantoor in Hanoi en een productiefaciliteit in Haiphong. Daar moet de capaciteit vanaf 2026 zijn opgevoerd tot 95.000 voertuigen per jaar. VinFast is actief in ons land, de Verenigde Staten, Canada, Duitsland en Frankrijk. Het bedrijf biedt op de thuismarkt in Vietnam een compleet ecosysteem van elektrisch vervoer aan, waaronder e-scooters, elektrische auto’s en bussen, oplaadstations en oplossingen voor groene energie.

Lees ook:
LeasePlan wil auto’s VinFast gaan aanbieden