Hertz koopt 65.000 auto’s van Polestar

Hertz gaat de komende vijf jaar 65.000 auto’s van Polestar in de vloot opnemen. De samenwerking begint dit voorjaar al in Europa en eind 2022 in Noord-Amerika en Australië.

De samenwerking met Polestar, het Zweedse EV-merk dat behoort tot het Chinese Geely, bouwt voort op de aankondiging van Hertz om haar klanten de grootste EV-verhuurvloot in Noord-Amerika, en een van de grootste ter wereld, aan te bieden. Hertz breidt haar EV-diensten in dat kader ook uit voor chauffeurs in de ritdeelbranche, om zo de transitie naar elektrisch rijden een boost te geven.

Premium

“We zijn verheugd om samen te werken met Polestar en kijken ernaar uit om hun premium EV’s te introduceren in onze retail- en rideshare-vloot”, zegt Stephen Scherr, CEO van Hertz. “Door samen te werken met leiders in de EV-wereld, zoals Polestar, kunnen we onze huurders, zakelijke klanten en rideshare-partners een premium elektrische auto bieden.”

Verdrievoudigd

Polestar meldde eerder dat de verkoopvolumes in 2021 bijna zijn verdrievoudigd en verwacht dit jaar opnieuw meer dan een verdubbeling. Het bedrijf hoopt tegen eind 2025 zo’n 290.000 elektrische auto’s per jaar te verkopen. Polestar heeft recent aangekondigd te werken aan een beursnotering in New York, waarbij het bedrijf wordt overgenomen door een zogenaamde Spac.

Lees ook:
Polestar bij beursgang 20 miljard dollar waard

Hertz koopt 65.000 auto’s van Polestar - Automobielmanagement.nl

Hertz koopt 65.000 auto’s van Polestar

Hertz gaat de komende vijf jaar 65.000 auto’s van Polestar in de vloot opnemen. De samenwerking begint dit voorjaar al in Europa en eind 2022 in Noord-Amerika en Australië.

De samenwerking met Polestar, het Zweedse EV-merk dat behoort tot het Chinese Geely, bouwt voort op de aankondiging van Hertz om haar klanten de grootste EV-verhuurvloot in Noord-Amerika, en een van de grootste ter wereld, aan te bieden. Hertz breidt haar EV-diensten in dat kader ook uit voor chauffeurs in de ritdeelbranche, om zo de transitie naar elektrisch rijden een boost te geven.

Premium

“We zijn verheugd om samen te werken met Polestar en kijken ernaar uit om hun premium EV’s te introduceren in onze retail- en rideshare-vloot”, zegt Stephen Scherr, CEO van Hertz. “Door samen te werken met leiders in de EV-wereld, zoals Polestar, kunnen we onze huurders, zakelijke klanten en rideshare-partners een premium elektrische auto bieden.”

Verdrievoudigd

Polestar meldde eerder dat de verkoopvolumes in 2021 bijna zijn verdrievoudigd en verwacht dit jaar opnieuw meer dan een verdubbeling. Het bedrijf hoopt tegen eind 2025 zo’n 290.000 elektrische auto’s per jaar te verkopen. Polestar heeft recent aangekondigd te werken aan een beursnotering in New York, waarbij het bedrijf wordt overgenomen door een zogenaamde Spac.

Lees ook:
Polestar bij beursgang 20 miljard dollar waard