Honda en GM gaan samen EV’s bouwen

Honda en General Motors gaan samen een reeks betaalbare elektrische auto’s bouwen. Die worden dan gebaseerd op een nieuwe architectuur met gebruik van GM’s Ultium batterijtechnologie. De auto’s moeten onder beide merknamen op de markt komen voor minder dan 30.000 dollar.

Honda heeft zich in 2018 aangesloten bij de ontwikkeling van GM’s batterijmodules. Twee jaar later kondigden de bedrijven een alliantie aan om samen twee EV’s te bouwen die in 2024 op de markt moeten komen. Bij die gelegenheid ging het ook nog over conventionele auto’s maar die worden nu niet meer genoemd. Honda is verder één van de partners in GM’s dochter Cruise dat zich bezighoudt met autonoom rijden.

Batterijtechnologie

De samenwerking wordt nu versterkt met het op elkaar afstemmen van machines, materieel en processen alsmede gezamenlijk ontwerp en inkoop. Bovendien gaan Honda en GM ook kijken naar het samen ontwikkelen van nieuwe batterijtechnologie om de kosten voor elektrisch vervoer verder terug te dringen en de prestaties op te voeren.

Lees ook:
Sony en Honda gaan samen elektrische auto’s maken

Reageren
500 tekens over
Honda en GM gaan samen EV’s bouwen - Automobielmanagement.nl

Honda en GM gaan samen EV’s bouwen

Honda en General Motors gaan samen een reeks betaalbare elektrische auto’s bouwen. Die worden dan gebaseerd op een nieuwe architectuur met gebruik van GM’s Ultium batterijtechnologie. De auto’s moeten onder beide merknamen op de markt komen voor minder dan 30.000 dollar.

Honda heeft zich in 2018 aangesloten bij de ontwikkeling van GM’s batterijmodules. Twee jaar later kondigden de bedrijven een alliantie aan om samen twee EV’s te bouwen die in 2024 op de markt moeten komen. Bij die gelegenheid ging het ook nog over conventionele auto’s maar die worden nu niet meer genoemd. Honda is verder één van de partners in GM’s dochter Cruise dat zich bezighoudt met autonoom rijden.

Batterijtechnologie

De samenwerking wordt nu versterkt met het op elkaar afstemmen van machines, materieel en processen alsmede gezamenlijk ontwerp en inkoop. Bovendien gaan Honda en GM ook kijken naar het samen ontwikkelen van nieuwe batterijtechnologie om de kosten voor elektrisch vervoer verder terug te dringen en de prestaties op te voeren.

Lees ook:
Sony en Honda gaan samen elektrische auto’s maken