Honda heeft zich in 2018 aangesloten bij de ontwikkeling van GM’s batterijmodules. Twee jaar later kondigden de bedrijven een alliantie aan om samen twee EV’s te bouwen die in 2024 op de markt moeten komen. Bij die gelegenheid ging het ook nog over conventionele auto’s maar die worden nu niet meer genoemd. Honda is verder één van de partners in GM’s dochter Cruise dat zich bezighoudt met autonoom rijden.

Batterijtechnologie

De samenwerking wordt nu versterkt met het op elkaar afstemmen van machines, materieel en processen alsmede gezamenlijk ontwerp en inkoop. Bovendien gaan Honda en GM ook kijken naar het samen ontwikkelen van nieuwe batterijtechnologie om de kosten voor elektrisch vervoer verder terug te dringen en de prestaties op te voeren.

Lees ook:
Sony en Honda gaan samen elektrische auto’s maken