Rivian hoopt productiedoelstelling 2022 te halen

Rivian, de mogelijke nieuwe opdrachtgever van VDL Nedcar, heeft in het eerste kwartaal 2.553 elektrische voertuigen geproduceerd. Dat was 150 procent meer dan in het voorafgaande kwartaal toen Rivian haar eerste auto’s afleverde.

Amazon stapt in EV-fabrikant Rivian

Daarbij gaat het om de R1T pickup truck, de R1S SUV maar ook om de bestelwagen waarvan Rivian er 100.000 moet bouwen voor haar grootste aandeelhouder Amazon. Met die productie zegt Rivian op de goede weg te zijn om de geplande 25.000 voertuigen dit jaar te halen. “De cijfers komen overeen met onze verwachtingen,’’ aldus een kwartaalbericht.

Beperkingen

CEO RJ Scaringe sluit echter nog altijd niet uit dat dat cijfer naar beneden bijgesteld moet worden: “De grootste beperkingen die we momenteel ondervinden komen uit de leverketen. Het gaat maar om een klein aantal onderdelen waarvan een toeleverancier de aantallen niet in dezelfde mate opvoert als onze productie. Als die problemen er niet waren, dan hadden we dit jaar zeker meer dan 50.000 voertuigen kunnen halen.’’ Rivian geeft verder geen toelichting op de kwartaalcijfers.

Lees ook:
Rivian lijdt bijna 5 miljard dollar verlies

Reageren
500 tekens over
Rivian hoopt productiedoelstelling 2022 te halen - Automobielmanagement.nl

Rivian hoopt productiedoelstelling 2022 te halen

Rivian, de mogelijke nieuwe opdrachtgever van VDL Nedcar, heeft in het eerste kwartaal 2.553 elektrische voertuigen geproduceerd. Dat was 150 procent meer dan in het voorafgaande kwartaal toen Rivian haar eerste auto’s afleverde.

Amazon stapt in EV-fabrikant Rivian

Daarbij gaat het om de R1T pickup truck, de R1S SUV maar ook om de bestelwagen waarvan Rivian er 100.000 moet bouwen voor haar grootste aandeelhouder Amazon. Met die productie zegt Rivian op de goede weg te zijn om de geplande 25.000 voertuigen dit jaar te halen. “De cijfers komen overeen met onze verwachtingen,’’ aldus een kwartaalbericht.

Beperkingen

CEO RJ Scaringe sluit echter nog altijd niet uit dat dat cijfer naar beneden bijgesteld moet worden: “De grootste beperkingen die we momenteel ondervinden komen uit de leverketen. Het gaat maar om een klein aantal onderdelen waarvan een toeleverancier de aantallen niet in dezelfde mate opvoert als onze productie. Als die problemen er niet waren, dan hadden we dit jaar zeker meer dan 50.000 voertuigen kunnen halen.’’ Rivian geeft verder geen toelichting op de kwartaalcijfers.

Lees ook:
Rivian lijdt bijna 5 miljard dollar verlies