VW Groep maakt 8,5 miljard euro winst

De Volkswagen Groep heeft in het eerste kwartaal met een operationele winst van rond de 8,5 miljard euro en een marge van 13,5 procent robuuste prestaties neergezet. Dat zijn wel voorlopige cijfers, de groep publiceert het definitieve kwartaalbericht op 4 mei.

De Volkswagen Groep kon behoorlijk profiteren van het afdekken van risico’s bij de inkoop van grondstoffen, tekent het bedrijf aan. Dat leverde een ‘papieren’ opbrengst op van 3,5 miljard euro. Verder leverde de autodivisie een kasstroom op van 1,5 miljard euro. De divisie beschikt over een liquiditeit van 31 miljard euro.

Oekraïne

VW waarschuwt echter wel dat de voortgaande oorlog in Oekraïne steeds meer gevolgen begint te hebben. Dan gaat het met name om de wisselkoersen, de prijzen van grondstoffen en materiaal maar ook toenemende problemen in de toeleveringsketen. ‘’Er is daarom nog altijd een risico dat de verdere ontwikkelingen in de oorlog een negatieve impact op de activiteiten van de Volkswagen Groep gaan hebben.’’ Ook de verdere gang van zaken op de grondstoffenmarkten blijft onvoorspelbaar. Bij dat alles komt dan mogelijk ook nog een verslechtering van de situatie rond corona en van de levering van halfgeleiders. De Volkswagen Groep publiceert het volledige kwartaalbericht op 4 mei.

Lees ook:
Volkswagen: meer focus op premium segment

Reageren
500 tekens over
VW Groep maakt 8,5 miljard euro winst - Automobielmanagement.nl

VW Groep maakt 8,5 miljard euro winst

De Volkswagen Groep heeft in het eerste kwartaal met een operationele winst van rond de 8,5 miljard euro en een marge van 13,5 procent robuuste prestaties neergezet. Dat zijn wel voorlopige cijfers, de groep publiceert het definitieve kwartaalbericht op 4 mei.

De Volkswagen Groep kon behoorlijk profiteren van het afdekken van risico’s bij de inkoop van grondstoffen, tekent het bedrijf aan. Dat leverde een ‘papieren’ opbrengst op van 3,5 miljard euro. Verder leverde de autodivisie een kasstroom op van 1,5 miljard euro. De divisie beschikt over een liquiditeit van 31 miljard euro.

Oekraïne

VW waarschuwt echter wel dat de voortgaande oorlog in Oekraïne steeds meer gevolgen begint te hebben. Dan gaat het met name om de wisselkoersen, de prijzen van grondstoffen en materiaal maar ook toenemende problemen in de toeleveringsketen. ‘’Er is daarom nog altijd een risico dat de verdere ontwikkelingen in de oorlog een negatieve impact op de activiteiten van de Volkswagen Groep gaan hebben.’’ Ook de verdere gang van zaken op de grondstoffenmarkten blijft onvoorspelbaar. Bij dat alles komt dan mogelijk ook nog een verslechtering van de situatie rond corona en van de levering van halfgeleiders. De Volkswagen Groep publiceert het volledige kwartaalbericht op 4 mei.

Lees ook:
Volkswagen: meer focus op premium segment