Diesel, in het VK nog altijd een populaire brandstof, verdwijnt daarmee na 35 jaar uit het gamma van het merk.

Bestverkocht

De Vauxhall Corsa behoort al jaren tot de vijf bestverkochte auto’s aan de Britten. Diesel nam vorig jaar echter nog maar 2,5 procent van alle verkochte Corsa’s voor haar rekening. “We reageren daarom op waar de consument om vraagt,’’ aldus een woordvoerder. Wat overblijft zijn een 1,2 liter benzinemotor in twee verschillende versies en een 134 pK elektrische aandrijving.

In de ban

Vauxhall houdt voorlopig de andere modellen Mokka, Astra, Crossland, Grandland en Insignia nog wel met dieselmotoren in het gamma. Al die auto’s worden vanaf 2024 ook in een elektrische versie aangeboden. Vanaf 2028 wil Opel/Vauxhall verbrandingsmotoren helemaal in de ban doen.

Het is nog niet bekend wat deze ontwikkelingen voor de Nederlandse markt gaan betekenen.

Lees ook:
Opel komt los onder vleugels Stellantis