Ophef in Frankrijk over beloning baas Stellantis

In Frankrijk is veel ophef ontstaan over het feit dat Carlos Tavares over 2021 19,1 miljoen aan salaris en bonussen opstrijkt. Een deel daarvan is een beloning voor de geslaagde fusie van Groupe PSA en FCA Automobiles. Daarnaast heeft hij recht op voor 32 miljoen aan aandelen.

Vooral de Franse vakbonden zijn woedend dat de baas van een groot bedrijf midden in een grote crisis zoveel geld kan vangen. President Emmanuel Macron, die volgende week herkozen hoopt te worden, noemt het bedrag schokkend en buitensporig. Hij dringt er op aan om in Europa een maximum te stellen aan de ‘belachelijke’ beloningen van CEO’s. Aan de vergoeding voor Tavares kan hij niet veel doen want Stellantis is een Nederlandse NV en geregistreerd in Amsterdam.

Verdediging

Het beloningsvoorstel is tijdens de virtuele algemene vergadering van aandeelhouders van Stellantis met een kleine meerderheid weggestemd. De Raad van Commissarissen hebben die niet-bindende uitspraak voor wat 2021 betreft echter naast zich neergelegd. Stellantis wijst ter verdediging vooral op de prestaties van de topman bij het vroegere PSA: “Stellantis roept in herinnering dat onder leiding van Carlos Tavares Groupe PSA in minder dan acht jaar tijd van bijna faillissement naar de rangen van leidende bedrijven in de sector op wereldschaal is gegaan.’’ Het fusiebedrijf Stellantis zelf maakte vorig jaar een winst van 13,4 miljard euro en zag ook kans de operationele marge verder te verbeteren.

Lees ook:
Opel komt los onder vleugels Stellantis

Reageren
500 tekens over
Ophef in Frankrijk over beloning baas Stellantis - Automobielmanagement.nl

Ophef in Frankrijk over beloning baas Stellantis

In Frankrijk is veel ophef ontstaan over het feit dat Carlos Tavares over 2021 19,1 miljoen aan salaris en bonussen opstrijkt. Een deel daarvan is een beloning voor de geslaagde fusie van Groupe PSA en FCA Automobiles. Daarnaast heeft hij recht op voor 32 miljoen aan aandelen.

Vooral de Franse vakbonden zijn woedend dat de baas van een groot bedrijf midden in een grote crisis zoveel geld kan vangen. President Emmanuel Macron, die volgende week herkozen hoopt te worden, noemt het bedrag schokkend en buitensporig. Hij dringt er op aan om in Europa een maximum te stellen aan de ‘belachelijke’ beloningen van CEO’s. Aan de vergoeding voor Tavares kan hij niet veel doen want Stellantis is een Nederlandse NV en geregistreerd in Amsterdam.

Verdediging

Het beloningsvoorstel is tijdens de virtuele algemene vergadering van aandeelhouders van Stellantis met een kleine meerderheid weggestemd. De Raad van Commissarissen hebben die niet-bindende uitspraak voor wat 2021 betreft echter naast zich neergelegd. Stellantis wijst ter verdediging vooral op de prestaties van de topman bij het vroegere PSA: “Stellantis roept in herinnering dat onder leiding van Carlos Tavares Groupe PSA in minder dan acht jaar tijd van bijna faillissement naar de rangen van leidende bedrijven in de sector op wereldschaal is gegaan.’’ Het fusiebedrijf Stellantis zelf maakte vorig jaar een winst van 13,4 miljard euro en zag ook kans de operationele marge verder te verbeteren.

Lees ook:
Opel komt los onder vleugels Stellantis